Fatih Ürek'e kokain gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Üreke kokain gözaltısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2001 00:00


Toygun ATİLLA- Habib BABAR/İSTANBUL
Haberin Devamı

Sosyeteye uyuşturucu sağlamakla suçlanarak gözaltına alınan Neslihan Özkılıç'ın ifadeleri birçok ünlüyü de yaktı. 'VİP operasyonu' başlatan polis, şarkıcı Fatih Ürek ve Malatyaspor eski Başkanı Turan Çevik'i gözaltına alırken, sırada birçok ünlünün daha bulunduğu öğrenildi.

SOSYETE ve sanat dünyasına kokain satan bir uyuşturucu şebekesinin yakalanması ile birlikte başlayan operasyonların ilk halkasında sanatçı Fatih Ürek ve Malatyaspor eski Başkanı Turan Çevik gözaltına alındı. ‘VİP' adı verilen operasyonun start almasının ardından birçok ünlünün gözaltına alınabileceği bildirildi.

Bulgaristan'dan Türkiye'ye uyuşturucu hap ve kokain soktukları iddia edilen Atilla Abdul, Mile Trajonovski ile onlarla Bulgaristan'daki şebeke arasında irtibat kurup komisyon alan ve yaklaşık bir buçuk ay önce oğlu kaçırılan Nihat Harman, gözaltına alınmıştı. Ardından uyuşturucuyu ellerinde bulunan eroinle takas eden Ahmet ve Recep Andaç ile Etiler'de gece kulüplerine extacy ve kokain sağlayan Neslihan Özkılıç yakalanmıştı.

Özkılıç'ın ifadesinde sosyete ve sanat dünyasına kokain ve extacy hap sattığını söylediği uyuşturucu kuryesi Murat Çavuş ve şebekenin torbacısı Mehmet Demir yakalandı. İfadeler alındığı sırada Mehmet Demir'in cep telefonu çaldı. Arayan kişi ise Malatyaspor eski Başkanı ve ilk hayali ihracatçı Turan Çevik'ti. Narkotik dedektifleri Çevik ile Demir'in telefon görüşmelerine izin verdiler. Çevik'in kokain istemesi üzerine Demir ile Çevik, Etiler'de buluştu. Bu sırada müdahale eden dedektifler Turan Çevik'i kokain alırken gözaltına aldı. Dedektifler, kokain satıcısının sorgulaması sonucu verdiği, aralarında birçok ünlü ismin de bulunduğu kokain kullanıcılarını yakalamak için 'VİP Operasyonu' başlattı.

Sabaha kadar alınan ifadelerin ardından dedektifler, ikinci ünlü isim Fatih Ürek'i de kokain kullandığı iddiasıyla dün gözaltına aldı. Devam eden operasyonda organizatör Mustafa Kocadağ ile Barış Plak'ın sahibi Zaza Şeyhmuz da gözaltına alındı. Narkotik Şube'nin daha önce düzenlediği bir kokain operasyonunda Zaza Şeyhmuz ile birlikte gözaltına alınan şarkıcı Azer Bülbül'ün de arandığı bildirildi. Operasyonlar sonunda uyuşturucu kullandığı iddia edilen birçok ünlünün gözaltına alınacağı belirtildi. Bu arada uyuşturucu satıcılarından Mahmut Çelebi'nin de arandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!