Farklı yer farklı eylem ortak nokta çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Farklı yer farklı eylem ortak nokta çocuklar
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 11, 2011 00:00

Son günlerde tüm eylemlerde çocuklar ön planda yer alıyor. Küçücük çocukların eline pankartları tutuşturan eylemciler, onlara hiç anlamadıkları sloganları da söyletmekten geri kalmıyorlar.

Haberin Devamı

Dün de farklı şehirdeki farklı eylemlerde aynı görüntüler sergilendi. Fransa’daki Poissy Cezaevi’nde 17 yıldır tutuklu bulunan ‘Çakal Carlos’ lakaplı Ilich Ramirez Sanchez’in (61), 1 Şubat’ta çırılçıplak soyulup dövüldükten sonra iç çamaşırlarıyla mahkemeye çıkarılarak işkence gördüğünü iddia eden 20 kişilik bir grup, İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Carlos’a destek veren Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği, Yeni Devir Hukukçular Derneği üyesi erkek, kadın, çocuk ve bebekli grup ellerinde Çakal Carlos ile İBDA/C örgütü elebaşı Salih Mirzabeyoğlu’nun fotoğraflarını taşıdı.

Diyarbakır’da ise Mustazaf-Der üyesi yaklaşık 1000 kişi, Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan AK Parti il binası önünde toplanarak, Türkiye genelinde Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen dernek binalarına yönelik düzenlenen operasyonları protesto etti. Sık sık tekbir getiren ve Türkçe-Kürtçe sloganlar atılan eylemde ön tarafta erkekler ve çocuklar, arkada ise kadınlar yer aldı.

Haberin Devamı

Â

Farklı yer farklı eylem ortak nokta çocuklar
   Â
Farklı yer farklı eylem ortak nokta çocuklar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!