Fantastik çocuk ölüme uçtu

Güncelleme Tarihi:

Fantastik çocuk ölüme uçtu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:43

Psikiyatrist anne-babanın çocuğu, fantastik roman yazarı 16 yaşındaki Eren Demir, Ataköy’de 10’uncu kattaki evlerinin balkonundan düştü. İlk belirlemelere göre, Eren düşmeden önce bir arkadaşıyla telefonda konuşuyordu.

Haberin Devamı

12 YAŞINDA kaleme aldığı ‘Kristal Kılıç’ adlı fantastik romanıyla dünyanın ‘en genç’ ikinci yazarı unvanını alan Üsküdar Amerikan Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Eren Demir (16), önceki gece 23.30’da Ataköy 4’üncü kısımdaki apartmanın 10’uncu katındaki evlerinin balkonundan düştü. Olay yerinde hayatını kaybeden Demir’in yanında parçalanmış cep telefonu bulundu. İlk belirlemelere göre, Demir’in cep telefonuyla bir arkadaşıyla konuşurken düştüğü belirlendi.

AİLE EVDE YOKKEN...

Demir’in konuştuğu arkadaşı aranıyor. Olay sırasında, Demir’in babası Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkay Demir ve annesi psikiyatrist Demet Demir’in evde olmadığı belirtildi.

Game of Thrones hayranı

‘KRİSTAL Kılıç’ kitabıyla, çocuk yazarlık alanında literatüre geçen Eren Demir’in, Psikiyatri ve Düşünce Dergisi’nde de “Çocuklarda Öfke, Şüphe ve Üzüntü” konularında yazıları yayınlandı. Eren, fantastik şeyler izlemeyi sevdiğini, bunlardan bazılarının ‘Merlin’, ‘Supernatural’ ve ‘Game of Thrones’ olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

Tıpçı ailenin yazar çocuğu

BİR röportajında 4 yıl önce yazdığı ilk kitabının ardından fantastik türdeki ikinci kitabını yazmaya başladığını açıklayan Demir, hobilerinin metal müzik, manga, anime ve oyun konsolları olduğunu söylemişti. Demir, kitap yazmaya babasından etkilenerek başladığını, ailesinin psikiyatrist olmasının olumlu etkisinden bahsetmiş gelecekte bilgisayar mühendisi olmak istediğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!