Fahişelere el kitabı

Güncelleme Tarihi:

Fahişelere el kitabı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Birliği'nin desteği ile Avrupa'da fahişelere yol gösterici el kitabı bastırılarak dağıtıldı. Fahişeler tarafından kaleme alınan kitapta tehlike yaratabilecek müşterileri tanıyabilmekten, ne şekilde olursa olsun, cinsel ilişkiye girmeye kadar her nitelikte tavsiye yer aldı.

‘‘Zorla sağlık’’ adlı el kitabı, seks ticaretinin genelde yasak olduğu Avrupa'da AB'den büyük destek aldı. Projeyi yürüten doktorlardan Helen Word, BBC'ye amaçlarını anlatırken, fahişeler açısından iş riski taşıyan ve ilişkiyle geçen hastalıkları önlemeyi, cinsel sağlığı geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Word, şöyle dedi:

‘‘Bu amaçlar doğrultusunda Avrupa'nın çeşitli bölgelerindeki deneyimleri bir araya getirmeyi düşündük. Avrupa'da fahişeliğin tamamen yasal olduğu veya suç oluşturmadığı bir ülke yok. Fahişelik hoşgörüyle karşılanıyor. Ama Avrupa dışından gelmiş insanlara, erkek fahişelere, uyuşturucu kullananlara, sokakta çalışanlara aynı hoşgörü gösterilmiyor. Her ülkede eşit olmayan tutumlar görülüyor.’’

SAVUNMA TEKNİKLERİ

Kitapta, fahişelere ilişkiye girdiklerinde mutlaka prezervatif kullanmaları öneriliyor, temasla bulaşan hastalıkların yanı sıra genelde cinsel sağlık konularına da değiniliyor. Dr. Helen Word, ‘‘Konuya iş riski olarak da bakıyoruz. Ayrıca ilişkide şiddet, istismar gibi konulara birçok ülkede tanık olunuyor. Kişilerin yaşamının tehdit edildiği olaylar, cinayetler de çok önemli’’ dedi.

Kitapta fahişelere kendini savunma teknikleri hakkında bilgi verilirken, cinsel ilişki ticaretinde çalışanların tehlikeli durumdan kaçmak için neler yapmaları konusunda tavsiyelerde de bulunuldu. Fahişelerin kaçınmaları gereken tehlikeli ve şiddete başvurabilecek müşteriler haklarında bilgi alabilecekleri bir bilgi ağı bulunduğu kaydedilen kitapta bunlara nasıl ulaşılabileceği de yazıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!