Facia ucuz atlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Facia ucuz atlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2007 12:12

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde Bület Altuğ yönetimindeki seramik yüklü kamyonun, yokuş aşağı inerken freni patladı. Servis araçlarından inen öğrencilere çarpmamak için sürücünün direksiyon kırması sonucu kamyon 3 katlı apartmanın bahçe duvarını yıkıp, bir otomobili ezdikten sonra zemin kattaki evin salonunun yarısına kadar girip durdu. Evin yatak odasında uyuyan Gülten Altın ölümden dönerken, kamyon şoförü Altuğ ağır yaralandı.

Atatürk Mahallesi Hürriyet Caddesi, Şehit Şanlı Endüstri Meslek Lisesi yanındaki 202 numaralı apartman, bugün saat 08.00 sıralarında bir kamyonun çarpmasıyla sarsıldı. Torbalı'dan 47 AH 090 plakalı kamyonuna seramik yükleyen 35 yaşındaki Bülent Altuğ, geceyi Atatürk Mahallesi'ndeki evinde geçirdikten sonra yükünü İzmit'e götürmek üzere yola çıktı. Altuğ, kamyonuyla yokuş aşağı inerken, Şehit Şanlı Endüstri Meslek Lisesi'ne yaklaştığı sırada yavaşlamak için frene bastı. Altuğ'un frene basmasına rağmen kamyon yavaşlamadı.

YÜZLERCE ÖĞRENCİYİ EZECEKTİ

Frenlerinde arıza olduğunu anlayan Bülent Altuğ, kasasında yaklaşık 25 ton yük bulunan kamyonuyla hızla aşağıya indiği sırada, öğrencilerin okul önünde servis araçlarından indiklerini gördü. Yokuş aşağı gittikçe hızlanan kamyonuyla yüzlerle öğrencinin arasına girerek faciaya neden olacağını anlayan Altuğ, kavşağa girerken kamyonun yan yatmasını sağlamak için, onarım çalışmaları yapılan yerdeki moloz yığınına doğru direksiyon kırdı. Ancak, moloz yığınının üzerinden de hızla geçen kamyon, bu kez 3 katlı apartmanın bahçe duvarını yıkıp, park halindeki 35 FR 989 plakalı otomobili ezdikten sonra giriş kattaki Ufuk Altın'ın dairesine girdi. Tonlarca yükle apartmana dalan kamyon, salonun ortasına kadar geldikten sonra kasanın duvara takılmasıyla güçlükle durdu.

EVİN ORTASINDA KAMYONU GÖRÜNCE ŞOK OLDU

Bu sırada yatak odasında uyuyan Gülten Altın, büyük bir gürültüyle uyandıktan sonra kendisini dışarı attı. Üst katta oturan yakınlarının da gürültüye uyanarak yanına gelmesinin ardından evine tekrar giren Gülten Altın, karşılaştığı manzara karşısında büyük şok yaşadı. Yaşadığı şokun etkisinden uzun süre kurtulamayan Gülten Altın, “Bir anda bomba patlamışçasına bir ses duydum. Ardından da deprem olduğunu zannettim. Ancak odadan çıktığım anda karşılaştığım manzara karşısışında tam anlamıyla donup kaldım. Kamyon evin ortasına kadar geldikten sonra durmuştu” dedi.

AKS EKİPLERİ KURTARDI

Kazanın ilk şokunu atlatan Gülten Altın ve yakınlarının ihbarıyla polis ve itfaiye ekipleri alarma geçti. Polisin güvenlik önlemi aldığı yolda itfaiye ekipleri de kurtarma çalışması başlattı. AKS 110 (Arama Kurtarma Sağlık) ekiplerinin çabalarının ardından kamyon şoförü Bülent ALtuğ, ağır yaralı olarak kurtarılıp Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olası bir faciayı kendi canını ortaya koyarak önlemeye çalışan Altuğ'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

SOKAKTA BÜYÜK PANİK

Kaza sırasında yaşanan büyük gürültünün ardından sokak sakinleri de kendilerini dışarı attı. Kaza haberini alır almaz kısa süre önce çıktığı evine geri dönen Ufuk Altın da, salonuna kadar giren kamyonu görünce gözlerine inanamadı. Uzun süre şok yaşayan Altın, “Kamyon evimizin içine kadar girmiş. Tek tesellimiz kazada ölen olmaması” diye konuştu.
Kamyonun çarptığı otomobili metal yığınına dönen ve aynı apartmanın ikinci katında oturan Cihan Altın ise, 10 dakika sonra alışverişe gitmek için otomobiline bineceğini belirterek, kazanın 10 dakika sonra olmamasına şükrettiğini söyledi.

‘ÖĞRENCİLERE ÇARPMASINDAN KORKTUM’

Kazanın görgü tanıklarından olan Şehit Şanlı Endüstri Meslek Lisesi güvenlik görevlisi Hakan Yılmaz, “Kamyon hızla aşağıya iniyordu. Neden durmuyor öğrencilere çarpacak diye düşünerek, öğrencileri uyarmaya başladım. Bu sırada sürücü de öğrencilerin arısına girmemek için direksiyonu çevirdi, sonra da eve girdi” dedi.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!