Facebook’ta istismar var mı

Güncelleme Tarihi:

Facebook’ta istismar var mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 00:00

Sevgilisinin ailesinin evinde siyanürlü su içerek intihar eden üniversite öğrencisi Gamze Süsemcik’in, ‘cinsel istismar’ suçundan dava açılan erkek arkadaşı Hasan B. suçlamaları reddetti. Mahkeme, Gamze’nin ailesinden, iki sevgilinin facebook ortamında yaptığı görüşmeleri istedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Gamze Süsemcik 2 Mart 2012’de sevgilisi Hasan B.’nin evine gitti. Daha önce de Hasan B.’nin evine gidip ailesiyle görüştüğü, “Oğlunuz bekâretimi bozdu ama şimdi benimle evlenmek istemiyor” dediği bildirilen Gamze Süsemcik, son gittiğinde beklediği desteği göremeyince Hasan B.’nin annesinden istediği suya siyanür katıp içerek canına kıydı.

YA BEKÂRETİMİ VER, YA EVLEN

Olaydan önceki son buluşmalarına tanık olan arkadaşı Duygu Cödel, Gamze’nin Hasan’a “Her şeyi sen yaptın, benim bekâretimi geri vereceksin ya da benimle evleneceksin” dediğini ancak Hasan’ın “Beni bağlamaz” diye cevap verdiğini anlattı.

SEVGİLİYE İSTİSMAR DAVASI

Hasan B. hakkında ‘ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismar’ suçundan 12 yıl, tehditten 2 yıl, hakaretten de 2 yıl olmak üzere 16 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tanık olarak dinlenen Ayşegül Alçep “Gamze bana, Hasan’ın kendisine tecavüz ettiğini ve artık dayanamadığını anlattı. Mahkeme, Gamze’nin ailesinden, iki sevgilinin facebook ortamında yaptığı görüşmeleri istedi.

Haberin Devamı

Bu satırları okurken yaşamıyor olacağım

GAMZE Süsemcik’in ölmeden önce Hasan B.’ye yazdığı ‘Sol yanıma’ başlıklı not: “Ben seni hiçbir zaman aldatmadım bunu iyice kafana sok. Gerçi şu dakikadan sonra kafana soksan da boş ya benim ölümüm umurunda değilmiş ya benim evimde yapma git dışarıda öldür kendini diyorsun umurumda değilsin diyorsun. Ben hayatım boyunca böyle bir aşk yaşamadım, ben hayatım boyunca hiç kimseyi bu kadar sevmedim, ben hayatım boyunca hiç kimseye böyle kayıtsız şartsız bağlanmadım. Şimdi hayatında hiçbir sorun yaşattırmadan çekip gidiyorum ‘Sol Yanım’ yalnız sen bu satırları okurken ben yaşamıyor olacağım. Bunu unutma...”

‘İki dünyada da şikâyetçiyim’

Anne Nazan Süsemcik mahkemede “Benim kızım intihar etmememiştir, öldürülmüştür. Facebook kayıtlarından sanığın zorla tehdit ederek hakaretlerde bulunarak kızıma cinsel istismarda bulunduğunu öğrendik. Sanıktan her iki dünyada da şikâyetçiyim” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!