Fabrika bahçesinde deprem gecekondusu

Güncelleme Tarihi:

Fabrika bahçesinde deprem gecekondusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gözlerinize inanmayacaksınız ama, ünlü işadamı Mustafa Bayrak ailesiyle birlikte üç aydır fabrikasının bahçesine yaptırdığı küçücük bir prefabrike evde yaşıyor. Ama bu ev, deprem bölgesine yapılan binlerce adaşı gibi öyle eften püften değil, sanki küçük bir saray.

Mustafa Bayrak'ın dışardan bakıldığında gecekondu gibi görünen prefabrike evinde iki oda, bir salon, banyo ve mutfak yer alıyor. Antre, banyo ve mutfak en lüksünden renkli seramiklerle döşenmiş. Split klimalardan doğalgaz tesisatına, dev televizyondan müzik setine kadar her şey var. Odalar ve salon duvardan duvara yumuşacık halılarla kaplı. Yatak odası takımından salondaki koltuklara, sehpalara, avizelere kadar bütün mobilyalar özenle seçilmiş. Evin önündeki küçük veranda iki dönümlük çiçeklerle bezenmiş dev bir bahçeye bakıyor.

Mustafa Bayrak, Sancak Tül ve Sancak Air'in sahibi. Ayrıca ortağı olduğu Alman Lufthansa Havayolları'nın LSG-Sky Chefs Catering'in Yönetim Kurulu Başkanı. İngiltere ve Almanya'da öğrenim gören iktisatçı Bayrak, aynı zamanda jet uçağı ve helikopter pilotu. Karada ise bej rengi Jaguar- Daimler'ini kullanmayı tercih ediyor. Bu yakışıklı işadamı, 1970'lerde önce AP'li, sonra MHP'li olan ünlü milletvekili Murat Bayrak'ın oğlu. Hani Ayvalık'ta ‘‘komando kampları’’ kurduğu öne sürülen, 12 Eylül'den bir hafta sonra Almanya'ya kaçan ünlü ‘‘sol düşmanı’’ Murat Bayrak'ın oğlu. Önce şu prefabrike saraydan çıkalım yola.

EV 4 MİLYARA ÇIKTI

- Yener ağabey, biliyorsun Yeşilyurt'ta Hava Harp Okulu'nun arkasında denize karşı güzel bir evde kirada oturuyorduk. Ama 17 Ağustos depreminden sonra evde bazı çatlaklar meydana geldi, eşim Melek de çok huzursuz oldu. Ben çok sık yurtdışına gittiğim için aklım eşim ve oğlum Murat'ta kalıyordu. Florya Beşyol'daki fabrikamızın çok geniş bahçesi vardı, oraya bu evi yaptırmaya karar verdim. Prefabrike olan bu ev, aralak ayında tam 14 günde yapıldı ve 4 milyara maloldu. 76 metrekare üzerinde, iki oda, bir salon, bir banyo, bir mutfaktan ibaret. Alkent 2000'de yaptırdığım villa haziran ayında teslim edileceği için o tarinhe kadar burada yaşayacağız.

FAŞİST DEĞIİLİZ

Benim tanıdığım Mustafa, özel yaşamından siyasi eğilimine, hatta konuşma stiline kadar babasının izindedir.

- Ben hiçbir zaman partili olmadım. Bizim görüşümüz muhafazakár, milliyetçi, Müslüman görüştür. Babam bugüne kadar hep yanlış tanıtıldı. Yok faşist komando kampları kurdurmuş, yok silah kacakçılığı yapmış. Bir kere faşistler dindar değillerdir. Ben bu fabrika içinde cami yaptırdım, faşistin camisi olur mu? Babam partilerüstü bir adamdır, kafatasçı asla değil. Ayvalık'ta komando kampları da hiç olmadı. Babamın siyasi görüşlerinde bugün de pek bir değişiklik yok. Yalnız eskiden Amerika'yı Türkiye'ye daha dost görürdü, şimdi onlardan da tehlike gelebileceğini söylüyor.

SOLCU MU, ASLA

Siz siz olun, Bayrak'lara ‘‘sol’’ sözcüğü etmeyin. Mustafa Bayrak bu konu da hık demiş babasının burnundan düşmüş.

- Bugüne kadar solcu, komünist birini fabrikalarımızda çalıştırmadık. Alınacak kişiyi elbette tahkik ederiz. Bizde çok Boşnak muhacir çalıştı. Bugün de solcu, komünist biri bizim tesislerimizde görev yapamaz, onları kesinlikle almayız.

Çocuğuna Kore’den karate hocası getirecek

Sancak Tül Fabrikası, kuş bile uçurtmayan son model elektronik güvenlik sistemlerle korunuyor. Fabrikayı çevreleyen yüksek kalın beton duvarların dibinde MP5 silahlı özel muhafızlar 24 saat nöbet tutuyorlar. Ve işte veliaht Mustafa Sancak ve ailesi, güven dolu bu ‘‘duvarların ötesi’’ndeki prefabrike saraylarında yaşıyorlar. Ve işte bu evde ‘‘II. Murat’’ yetiştiriliyor. 47 yaşındaki Mustafa, 14 aylık oğlu Murat'ı hiç kucağından indirmiyor. Elinden gelse iş toplantılarına bile onunla katılacak.

- Babam torununa Çeçenbaşı adını taktı. Onu da bizim gibi örf, ádet ve dinimize bağlı biri olarak yetiştiriyorum. Üç yaşına geldiğinde Kore'den özel hoca getirip ona karate öğreteceğim. Ben de aynı şekilde öğrenmiştim, siyah kuşak derecesindeyim. Yener ağabey, yemin ederim ki dünya bir yana oğlum bir yana

YARIN: Babası neden gelmiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!