F Tipi’ne ilk konuk Nuriş

Güncelleme Tarihi:

F Tipi’ne ilk konuk Nuriş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Uşak Cezaevi'nde katliam yapan Nuriş'in, İzmir Buca Kırıklar Köyü'nde yapımı tamamlanan F Tipi Cezaevi'ne götürülmesi bekleniyor. Yüksek güvenlikli cezaevine atanan personel, yeni sistem için eğitiliyor.

Nuriş, Uşak Cezaevi'ndeki vahşetle devlete meydan okumuş, cezaevlerindeki acizliği bir kez daha gözler önüne sermişti. Yüksek güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde neler olacağı ise merakla bekleniyor.

İZMİR'de bir süredir inşaatı süren F Tipi Cezaevi tamamlandı. Adalet Bakanlığı'nın, yeni yaptırılanlar arasında ilk teslim aldığı cezaevinde özel seçilmiş 175 personel görevlendirildi. Uşak Cezaevi'ni cehenneme çeviren Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin'in de en kısa zamanda buraya nakledilmesi bekleniyor.

Geçen yılın mayıs ayında yapılan ihaleyi kazanan Ekinciler firması, İzmir'in Buca İlçesi Kırıklar Köyü yakınındaki, 500 dönümlük kayalık alana cezaevi inşa etmek için çalışmalara başladı. Dinamitlenerek düzleştirilen alanda büyük bir süratle ilerleyen inşaatın ilk bölümü geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Buca'ya 17 kilometre uzaklıktaki cezaevinin 373 kişilik ilk bölümü geçen cuma günü Adalet Bakanlığı bürokratları tarafından teslim alındı. Yataklar henüz getirilmedi ancak masa ve sandalyeler konuldu. 54'ü tek, 73'ü 3 kişilik odalardan oluşan elektronik dananımlı cezaevine, diğer cezaevlerinden, sicili düzgün olanlardan seçilmiş 175 personel atandı.

Cezaevi müdürü ve infaz koruma memurlarının büyük bir bölümü, yeni cezaevinde göreve başladı. Henüz hiçbir tutuklu ve hükümlünün bulunmadığı cezaevinde görevlendirilen personel, binayı ve yeni sistemi tanımaları için eğitime alındı.

Uşak Cezaevi'nde isyan başlatıp katliam yaptıktan sonra Bergama Cezaevi'ne nakledilen ‘Nuriş’ lákaplı Karagümrük Çetesi elebaşı Nuri Ergin ile Ödemiş Cezaevi'nde tutulan kardeşi Vedat Ergin'in en kısa zamanda İzmir F Tipi Cezaevi'ne konulacak.

İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Mesutoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan ve İzmir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Feyyaz Alev de yeni cezaevinin güvenliğiyle ilgili toplantılar yaptı.

Personele F Tipi eğitim

Buca'nın Kırıklar Köyü'nde yaptırılan F Tipi Cezaevi henüz boş. Ataması yapılan personel, cezaevinin işleyişi konusunda eğitim görüyor. Nöbetçi kuleleri tamamlanan bahçesi yüksek duvarlarla ve dikenli tellerle çevrilen ve teslimi yapılan cezaevi ile aynı ölçülerde projelendirilen ikinci bölümün inşaatı ise devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!