F-4 tankı otoparka düştü

Güncelleme Tarihi:

F-4 tankı otoparka düştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 07:00

ANKARA semalarında alçak uçuş yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait F-4 savaş uçağından, TPAO’nun otoparkına harici yakıt tankı düştü.

Haberin Devamı

F-4, Eskişehir meydanına inerken bu duruma yağmurun neden olduğu tahmin ediliyor.

3 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Söğütözü Mahallesi’ndeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) otoparkında dün dikkat çeken bir olay yaşandı. Öğle saatlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir F-4 savaş uçağı, alçak uçuş yaptığı sırada bilinmeyen bir sebeple bir parçayı düşürdü. Parçanın uçağın yakıt tankı olduğu tahmin edilirken,üç aracın üzerine düşen parça araçlara ağır hasar verdi.

F-4 tankı otoparka düştü

ESKİŞEHİR’E İNİŞ YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığı’mıza ait F-4 savaş uçağının bir parçası Ankara semalarında uçuşu esnasında bilinmeyen bir sebeple TPAO’ya ait açık bir otoparka düşmüştür.  Bahse konu uçak emniyetli bir şekilde Eskişehir meydana iniş yapmıştır. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır. Konuyla ilgili ayrıntılı teknik inceleme devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

F-4 tankı otoparka düştü

YAĞMUR ETKİSİ

F-4’ten düşen parça ile ilgili Hürriyet’in sorularını yanıtlayan emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, şunları söyledi: “Son iki gündür uçaklar gösteri yaptı. Ankara’da da iki gündür yağmur yağıyor. Bu uçaklar hangarda değil de dışarıda tutulduğunda yağmurdan etkileniyor. Bu nedenle kısa devre yapmış olabilir ve bu da harici yakıt tankının düşmesine sebep olmuştur. Bazen de pilotlar özelikle motor arızası sırasında bir düğmeye basarak harici yakıt tanklarını bırakabilir ama burada istemsizce düştüğünü söyleyebiliriz. Yakıt tankının boş olduğunu görüyoruz. Sadece F-4’ler değil, F-16 gibi diğer savaş uçaklarında da olur.”

 

BAKMADAN GEÇME!