Eyüpoğlu davasında JİTEM iddiası

Güncelleme Tarihi:

Eyüpoğlu davasında JİTEM iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2006 19:10

Trabzon’un Maçka İlçesi’ne bağlı Esiroğlu Beldesi Başkurt Köyü Teraziler mevkiinde, 14 Haziran 2006 tarihinde Çağdaş Eyüpoğlu ve Mustafa Eyüpoğlu’nun öldürülmesi olayına karıştığı iddia edilen bir kişi ilk duruşmada tahliye edilince Adliye karıştı. Eyüpoğlu Ailesi’nin avukatı Özcan Tik, dava üzerinde bilmedikleri ellerin dolaştığını iddia ederek, “Davada JİTEM pazırlıkları yapılıyor” dedi.

Trabzon’un Maçka İlçesi’ne bağlı Esiroğlu Beldesi Başkurt Köyü Teraziler mevkiinde bir büfeden alışveriş yapmakta olan grubun üzerine 14 Haziran 2006’da ateş açılmış, olayda Çağdaş (23) ve Mustafa Eyüpoğlu (42) hayatını kaybetmiş, Bahtiyar Eyüpoğlu (48) ile Mustafa Eyüpoğlu da (24) yaralanmıştı. Grubun üzerine ateş açtığı iddia edilen 2 kişiden Gökhan Aksoy dün gece düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve bugün çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklandı. Firari sanık Coşkun Aydın’ın aranmasına ise devam edildiği belirtildi.

Gökhan Aksoy ve Coşkun Aydın’ı olay yerinden otomobille kaçırdığı iddiasıyla yaklaşık iki ay önce gözaltına alınıp tutuklanan Halit Sağlam da, bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Yaklaşık 4 saat süren ilk duruşma sonucunda hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istenen Halit Sağlam tahliye edildi.

Halit Sağlam’ın tahliye edildiğini duyan Eyüpoğlu ailesi fertleri karara tepki gösterdi, bazıları adliye önünde baygınlık geçirdi. Aile üyeleri, adliye binası önünde kendilerine laf attığı gerekçesiyle bir genci de dövdü. Adliye önündeki arbede, polisin müdahalesiyle kısa sürede yatıştırıldı.

Dava sonrası Trabzon Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan Eyüpoğlu ailesinin avukatı Özcan Tik, dava üzerinde gizli bir elin dolaştığını iddia etti. Avukat Özcan Tik, elindeki belgeleri göstererek “adalete müdahale ediliyor’ diye bağırdı. Tik, “Halit Sağlam olay günü otomobille Coşkun Aydın ve Gökhan Aksoy’u kaçırdığını itiraf etti. Bir suça ortak oldu. Ama dava dosyalarında bilmediğimiz bazı olaylar oluyor. Perde arkasındaki olayları ortaya çıkartamadığımız bir yargıyla karşı karşıyayız. Adaleti yerine getirmeliyiz. Arkasında bilmediğimiz şeyler var. JİTEM pazarlıkları yapılıyor. Elimde Halit Sağlam’ın Coşkun Aydın’la konuştuğuna dair telefon kayıtları var. Bunu bile mahkemeye sunamadım. Tahliye edildi. Neyin pazarlığı yapılıyor anlamadık. Bu gidişle katil zanlısı olarak yakalanan Gökhan Aksoy da serbest kalır” dedi.

Eyüpoğlu ailesi fertleri, olayın ardından katillerin yakalanamaması nedeniyle Trabzon Taksim Alanı’nda iki kez protesto gösterisi yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!