Eymir'de orman ve otlak yangını

Güncelleme Tarihi:

Eymirde orman ve otlak yangını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 16:17

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde iki yerde çıkan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Konya yolunun Kepekli mevkisi yakınlarında Eymir Gölü'nün çevresindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına, Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı ekipler müdahale etti. Yaklaşık 15 hektar alanda etkili olan yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yetkililer, yaklaşık 100 ağacın zarar gördüğü yangının söndürülmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydettiler.

Bu arada, Kepekli mevkisindeki otlak alanda da yangın çıktı. Yangına, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ve orman ekipleri müdahale etti. Çevredeki tarlalara da sıçrayarak bir anda büyüyen ve gökyüzünün dumanlarla kaplı olmasına neden olan yangın, Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı uçakların havadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yetkililer, yangınların söndürülmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydettiler.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kepekli mevkisinde başlattığı rekreasyon alanında çalışan ve yangına ilk müdahaleyi yapan işçilerden bazıları dumandan etkilendi. İşçilerin tedavileri, olay yerindeki sağlık ekiplerince yapıldı. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!