Eylem hazırlığındaki 4 PKK'lı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Eylem hazırlığındaki 4 PKKlı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2008 16:27

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda, Diyarbakır'da bombalı kanlı eylemler düzenlemek için hazırlık yapan 4 PKK'lı yakalandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK adına Diyarbakır'da bombalı eylem hazırlığında olan 4 teröristi, eylemlerini gerçekleştiremeden yakaladı. Özel Harakat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerinde katıldığı operasyon sonucu yakalanan 4 PKK'lı gözaltına alındı. Yakalanan ve bombalı eylem hazırlığında oldukları belirtilen 4 kişinin kaldıkları evlerde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, bomba yapımında kullanılan elektronik malzemeler, 1 adet 7,65 mm çapında Brownig marka tabanca bu tabancaya ait 73 adet fişek, terör örgütüne ait dokümanlar ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet müdürlüğünde 4 gün sorgulanan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

TUZAKLANMIŞ 8 DÜZENEK İMHA EDİLDİ

Güvenlik güçlerince Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdikleri tuzaklanmış 6 patlayıcı madde düzeneği ortaya çıkarıldı. Bunun yanı sıra, Şırnak'ın Cizre İlçesi dağlık arazi kesiminde de yine tuzaklanmış 2 patlayıcı madde düzeneği saptandı. Düzenekler, bomba imha uzmanları tarafından imha edildi.

Haberin Devamı

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarındaki dağlık arazi kesiminde teröristlerin kullandığı iki sığınak ortaya çıkarıldığını açıkladı. Bu sığınaklarda patlayıcı yapımında kullanılan 5 kilo Amonyum Nitrat, 350 kilo gıda maddesi, çok miktarda ilaç ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!