Eylem hazırlığında yakalanmıştı: 'Delil' kod adlı terörist tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Eylem hazırlığında yakalanmıştı: Delil kod adlı terörist tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2022 10:42

Terör örgütü PKK/KCK'nın talimatı ile büyükşehirlerde silahlı ve bombalı sansasyonel eylem hazırlığında olduğu belirtilen 'Delil' kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu'nun bir yakının emniyete verdiği ifadede, Tanrıkulu'nun örgüte katılmadan önce 3 yıl boyunca HDP'ye gidip geldiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan mahkeme tarafından “Delil” kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu'nun tutuklanmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır ve İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar sonucunda yakalanan ve PKK/KCK'nın talimatıyla büyükşehirlerde silahlı ve bombalı sansasyonel eylem hazırlığında olduğu belirtilen 'Delil' kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu, Esenyurt'ta yakalandı.

YAKINININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Lavrion Kampı'nda sabotaj eğitimi aldığı ve yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı belirtilen Tanrıkulu'nun emniyette ifade vermediği öğrenildi. Tanrıkulu'nun kampa katıldığı mart ayında bir yakının güvenlik güçlerine giderek durumu bildirip ifade verdiği ortaya çıktı.

"3 SENE BOYUNCA HDP'YE GİDİP GELDİ"

Yakını tarafından verilen ifadede Tanrıkulu'nun kampa katılmadan önce 3 sene boyunca HDP'ye gidip geldiği, orada aklının karıştırılarak kampa katıldığını söylediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Yunanistan'ın Doğu Attika bölgesinde bulunan Lavrion Kampı’nda sabotaj eğitimi aldıktan sonra sansasyonel eylem için Türkiye’ye gönderilen bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi “Delil” kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu adliyeye gönderilmişti. “Delil” kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu'nun tutuklanmasına karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!