EXPO'da Alman PKK'lı protestosu

Güncelleme Tarihi:

EXPOda Alman PKKlı protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

EXPO-2000 Fuarı'nda düzenlenen Türk Günü'ne katılan Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz konuşmasını yaparken, 3 Alman, PKK lehinde gösteri yaptı.

Türk günü etkinlikleri nedeniyle Almanya'nın Hannover kentinde bulunan Türk heyeti, PKK'ya karşı sıkı polis kontrolüne alındı. Bu arada, Uluslararası Af Örgütü destekçilerinin de gösteri yapabileceği belirtilerek, heyetin önceden programlanan şehir turu gerçekleştirilmedi.

Türk Günü nedehiyle EXPO Fuar alanı içindeki Avrupa Evi'nde resmi açılış yapıldı. Açılışa Alman Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Werner Müller, Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Sigmar Gabriel de katıldı. Alman konukların konuşmasından sonra kürsüye Yılmaz çıktı. Yılmaz konuşmasına başlarken, 3 Alman, Almanca ‘Kürdistan’a özgürlük' diye bağırdı. Polis hemen müdahale ederken, töreni izleyen Türkler de ‘Türkiye Türkiye’ diye slogan atarak, PKK yandaşlarının gösterilerine tepki gösterdiler.

Yılmaz konuşmasında, Anadolu'nun kültürel zenginlik merkezi olduğunu, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişinde de sorunun karşılıklı etkileşim ve değişim ile çözülebileceğini aktararak, Türk pavyonunun ortak kültür mirasına sahip çıkmanın simgesi haline geldiğini söyledi.

EXPO 2000 Dünya Fuarı çerçevesinde düzenlenen Ulusal Türk Günü'nde sunulan modacı Atıl Kutoğlu'nun aşırı dekolte kıyafetlerden oluşan defilesi Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ı zor anlar yaşattı.

Turizm Bakanı Erkan Mumcu, eşi Işın Mumcu şakalaşarak büyük bir zevkle defileyi izlediği gözlenirken, Yılmaz mankenlerin vücut hatlarını tamamen gözler önüne seren kıyafetleri göz ucuyla takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!