'Evliliği kurtarmak için parktan çiçek koparabilirsiniz'

Güncelleme Tarihi:

Evliliği kurtarmak için parktan çiçek koparabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2013 16:07

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki evli çiftlerin parklardan lale koparabileceğini belirterek ”Evliliği kurtarmak, hanımının gönlünü almak için, gönlüm razı olmasa da, parklarımızdaki çiçekleri alıp hanımınıza götürebilirsiniz. Yakında laleler de çıkacak. Beyler, eşlerinize, hanımlarınıza maddi değeri büyük hediyeler almanıza da gerek yok" dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Aile Akademisi Evlilik Okulu Projesi'nin yeni dönem çalışmaları için tanıtım toplantısı düzenlendi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Mehmet Özhaseki, Türk toplumunda evlilik ve ailenin çok kutsal olduğunu ancak, son yıllarda boşanma olaylarında artış görüldüğüne dikkat çekti. Hz. Muhammed’in kadını insan olarak gördüğünü de ifade eden Özhaseki ''İslamiyet öncesi Araplar kız çocuklarını toprağa gömüyorlar, kadınları köle gibi kullanıyorlardı. İslamiyetle birlikte bu anlayış sona erdi'' dedi.

Özhaseki, belediye başkanı olarak zaman zaman nikah kıydığını ve genç çiftlere öğüt verdiğini de hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Her gittiğim nikahta gençlere nasihat ediyorum. Çoğunun babası yaşındayım. Torun sahibiyim, 4 çocuk babasıyım. 29 yıllık evliyim. Evlilikte sevgi ve sadakat devam edecek. Çiftler, zaman zaman birbirlerine küçük hediyeler verecek. Evliliği kurtarmak, hanımının gönlünü almak için, gönlüm razı olmasa da, parklarımızdaki çiçekleri alıp hanımınıza götürebilirsiniz. Yakında laleler de çıkacak. Beyler, eşlerinize, hanımlarınıza maddi değeri büyük hediyeler almanıza da gerek yok. Zaman zaman küçük, ufak tefek hediyeler alın, böylece hanımınızın gönlünü hoş tutun. Bunun için her ne kadar gönlüm razı olmasa da parklarımızdaki çiçekleri koparabilirsiniz."

Başkan Özhaseki, evlenen çiftlerin anne ve babalarının, çocukları üzerinde hakimiyet kurmakta ısrarcı olmamalarını da istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!