Evleri değil hayalleri yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Evleri değil hayalleri yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deprem Şahin Ailesi'ni 12 sene sonra çıktıkları ilk tatilde vurdu.

Şansları vardı. İstanbul dışındaydılar, burunları bile kanamamıştı. Ancak uğruna 12 yıl tasarruf yaptıkları, hayalini kurdukları ev yok olmuştu. Şahin Ailesi şimdi barakalarından evlerine öfkeyle bakıyorlar. Hemşerileri olan ve hırsızlıkla suçladıkları müteahhit İbrahim Kahraman'a lanet okuyorlar.

Şahin Ailesi Tuzla, Şifa Mahallesi'ndeki kooperatife altı yıl önce girmiş ve yıllardır hasretini çektikleri eve kavuşmuşlardı. İnşaat süresince her hafta sonu evlerinin önünde piknik yapan, hayal kuran aile eve taşındıktan sonra da yıllarca borç taksidi ödemişti.

TV'de gördüler

Son taksidi ağustos başında ödeyen Şahin Ailesi, tasarrufla geçen 12 yıldan sonra ilk kez tatile çıktı. Cahide ve Ahmet Şahin, çocukları Murat ve Cansu'yla, mütevazı bir tatil için Gemlik'e gitti. Birkaç gün sonra, 17 ağustosta, deprem felaketiyle sarsıldılar. TV haberlerinde Tuzla Şifa Mahallesi'nin yıkılmış evlerini gördüler.

Murat bağırdı:‘‘Anne bak bu bizim ev...’’

Çevresindeki birçok bina dimdik ayakta dururken onlarınki yerle bir olmuştu. Bir komşuları ölmüştü. Gözyaşıyla İstanbul'a döndüler. Anne Cahide Şahin, yıkılan evlerinin karşısında yaşayabilecekleri bir baraka kurdu. Komşularından bir demir somya ve eski bir yatak bulundu. Tuzla Belediyesi'nden yardım istendi. Ama 10 gün boyunca ne yardım geldi ne de yetkili. Kevgire dönen naylonlar yağmuru kesmedi; ıslandılar.

Çaresizdiler. Kızları Cansu'yu teyzesine gönderdiler. Murat gitmedi. İşçi baba ise arkadaşlarının topladığı parayı onlara bırakıp memleketi Giresun'a gitti. Yardım almak, müteahhit Kahraman'ı bulmak için.

Anne oğul şimdi Ahmet Şahin'in iyi haberle dönmesini bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!