Evlenmek için Başbakan'dan 30 bin YTL istedi

Güncelleme Tarihi:

Evlenmek için  Başbakandan 30 bin YTL istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 14:53

GENEL seçim öncesi miting için Ağrı'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yanındakilerin yardımıyla sevdiği kızla evlenmek istediğini anlatan, yetkililerin devreye girmesiyle Güler Azrak'la nişanlanan sağır ve dilsiz Ekrem Kaya, şimdi Erdoğan'a mektup yazdı. Kaya, Başbakan Erdoğan'dan 5 bin YTL'si başlık parası olmak üzere toplam 30 bin YTL istedi.

AKP Ağrı İl Başkanlığı'nda çaycı olarak çalışan 34 yaşındaki Ekrem Kaya, Doğubayazıt İlçesi'nde oturan 22 yaşındaki Güler Azrak'la evlenebilmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupla yardım istedi. Seçim öncesi AKP Ağrı mitingi sırasında Başbakan Erdoğan'ın yanına giderek durumunu anlatan Kaya, Erdoğan'ın Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar ile AKP Ağrı İl Başkanı Hasan Arslan'a talimat vermesi üzerine yetkililerin devreye girmesi ile Güler Azrak'la nişanlanmıştı.

Nişan öncesinde Güler Azrak'ın babası Osman Azrak'ın kendisinden 5 bin YTL başlık istediğini işaret diliyle anlatan Kaya, “O zaman bize arabulucu olanlar, ‘Sen merak etme hallederiz’ dedi. Ancak, istediğim kadar yardımı kimseden alamadım. Evlenebilmem için 5 bin YTL başlık parası ile birlikte en az 30 bin YTL'ye ihtiyacım var. Bu nedenle Başbakan Erdoğan'a mektup yazdım. O Ağrı mitingi sırasında benimle ilgilendi ve nişanlanmama vesile oldu. Yine yardımcı olursa sevdiğim kızla evlenebilirim. Yoksa, kızın babası bu işten vazgeçecek” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar ile AKP Ağrı İl Başkanı Hasan Arslan'ın kendisine toplam 4 bin 500 YTL yardımda bulunduklarını anlatan Kaya, “Sayın Valimiz 2 bin YTL, il başkanlığındaki partililerde kendi aralarında toplayarak 2 bin 500 YTL verdi. Ancak, bu para evlenebilmem için yeterli değil. Özürlü 2 kardeşim var ailemde çalışabilen tek kişi de benim” dedi.

Hayranı olduğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri önünde fotoğraf çektiren Kaya, gönderdiği mektubuna gelecek cevabı beklemeden Ankara'ya gitti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!