Evlatlıktan reddeden babaya kurşunlu tehdit

Güncelleme Tarihi:

Evlatlıktan reddeden babaya kurşunlu tehdit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2003 02:09

Babasının gazete ilanı ile ilişkisini kestiği Kemer eski Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün yakınlarına, ‘‘3 kurşunum var; biri babama, ikincisi bu haberleri yazanlara, üçüncüsünü söylemiyorum’’ dediği öğrenildi.

Eski Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün babası İsmail Hakkı Gül, gazetelere verdiği ilanla oğlunu evlatlıktan reddetmişti, ancak dertli baba çarpıcı iddialarda bulunmaya devam ediyor. Oğlunun göz göre göre eridiğini belirten İsmail Hakkı Gül, ‘‘Mustafa tefecilerin elinde oyuncak oldu’’ dedi.

Mustafa Gül'ün borçlarından dolayı kendisinin peşine düşen tefecilere de üstü kapalı mesaj gönderen İsmail Hakkı Gül, ‘‘Beni 12 Eylül öncesine döndürmeye çalışıyorlar. Eğer dönersem herkes İsmail Hakkı Gül'ün kim olduğunu bir dakikada anlar’’ diye konuştu. Oğlunu kurtarmaya çalıştığını anlatan İsmail Hakkı Gül, başka çaresi kalmadığında mahkemeye başvurarak Mustafa Gül'ü evlatlıktan reddedeceğini bildirdi.

İsmail Hakkı Gül, tefecilerin Mustafa Gül'ü nasıl borçlandırdığını şöyle anlattı:

‘‘Gününü gün eden oğlum, paraya ihtiyacı olduğunda galericilik yapan A.S. ve bunun gibi birkaç adamın yanına gidiyor. Faizle 100 bin Euro alıyor. Buna, sanki 150 bin Euro'luk bir Mercedes satıyormuş gibi evrak düzenliyorlar. Aynı gün yine ortada olmayan Mercedes'i sanki oğlum geriye 100 bin Euro'ya satmış gibi evrak düzenliyorlar. Yasal olarak alacak doğuyor ortaya. Ama oğlum daha ilk baştan 100 bin Euro'ya 50 bin Euro ödemiş oluyor. Bir de bunun üzerine yüzde 20, yüzde 30 gibi tutturabildiklerine faiz bindiriyorlar. Faize faiz bindirip çökertiyorlar çocuğumu. M.A. diye bir adam daha var, oğluma vermiş 15 milyar lira, ben ona ödedim 60 milyar lira. Şimdi bir başka tefeci daha çıktı. G.T. diye bir adam, racon kesip, beni tehdit ediyor, ‘Sen bize para ödedin ama banka faizinden. Biz daha istiyoruz' diye. Bu adam, Antalya'da büyük bir finans şirketinin tetikçisi gibi çalışıyor. Ben oğlumun da, benim de hayatım tehlikede diye Kemer Cumhuriyet Savcılığı'na konu ile ilgili dilekçe verdim.’’

’OĞLUM RAHATSIZ'

Oğlunun hiçbir iş yapmadan akşama kadar dolaştığından, geceleri de içtiğinden yakınan baba Gül, ‘‘Paraya ihtiyacı olunca, ‘Sen İsmail Ağa'nın oğlusun dokunur mu sana?' diyenden borç alıp hayatını sürdürüyor. Bir sürü davranış bozuklukları arasında yaşıyor. Benim arkadaşlarım 8 ay önce devreye girdi. Ankara'ya gidip tedavi olacaktı. Kabul etti ama daha sonra kaçtı’’ diye konuştu.

Son günlerde ağır bir psikolojik baskı altında olan Mustafa Gül’ünse yakınlarına, ‘‘Ben zaten bitmişim. Giderken bazılarını da götürürüm. 3 kurşunum var; biri babama, ikincisi bu haberleri yazanlara, üçüncüsünü söylemiyorum’’ dediği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!