Evinin önünde F-16 var

Güncelleme Tarihi:

Evinin önünde F-16 var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2010 10:29

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde gurbetçinin evinin önündeki direğe diktiği ve galvanizli sacdan yaptığı 6,5 metre uzunluğundaki maket F-16 savaş uçağı görenleri şaşırtıyor.

Haberin Devamı

Almanya'dan 1993'de emekli olmasının ardından zamanın büyük kısmını Türkiye'de geçiren 3 çocuk babası ve 9 torun sahibi 62 yaşındaki Bayram Akçaalan, eğitim uçuşu yapan F-16D uçağının 2005 yılı mart ayında Karabük'ün 15 kilometre güneyine düşmesinden çok etkilendiğini anlattı.

Akçaalan, hem kazada şehit olan iki pilotun anısını yaşatmak hem de yıllarca Almanya'ya uçakla gidip gelmesinin verdiği hevesle sacdan F-16 yapmaya karar verdiğini söyledi.

Kaynak ustası arkadaşının da yardımıyla galvanizli sac ve demir aksamdan 6,5 metre uzunluğunda 3 metre kanat genişliğinde F-16 savaş uçağının maketini 10 günde yaptığını ifade eden Akçaalan, bomba düzeneğini de tasvir ettiğini söyledi.

Uçağının tekerleklerini ise eski Murat 124 otomobil lastiklerinden yapan Akçaalan, F-16'yı evinin önüne koyduğu 6 metre yüksekliğindeki direğe diktiğini belirtti.

ADRESİ EN KOLAY EV

Akçaalan'ın kanat kısımlarına koyduğu lambalarla gece ışıklandırdığı uçak, görenlerin dikkatini çekiyor.

Haberin Devamı

Galvanizli sacdan yaptığı uçağın 300 kilogram ağırlığında olduğunu kaydeden Akçaalan, şunları söyledi:
“Karabük'te 5 yıl önce düşen F-16 uçağının anısına bu uçağı yaptım. F-16 minyatürüyle hem şehit pilotlarımızın anısını hem de yıllardır uçaklara olan merakımı yaşatıyorum. Evim yol kenarında bulunduğundan uçak herkesin dikkatini çekiyor. Gerçek sananlar bile oluyor. Herhalde bölgede benim evim kadar rahat bulunacak başka adres yoktur. İkamet ettiğim yeri tarif ederken önünde savaş uçağı bulanan apartman diyorum.”

Akçaalan'ın komşularından Arslan Akbaş da uçağın çok dikkat çektiğini, bölgeye gelen her yabancının yapım hikayesini merak ettiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!