Evine sığınan kadına tecavüze 10 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Evine sığınan kadına tecavüze 10 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 14:17

SAMSUN’da eşi tarafından terk edildikten sonra evinde kalmaya başlayan 2 çocuk annesi 39 yaşındaki N.K.’ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 52 yaşındaki Nurettin Metin Taştan, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tekkeköy İlçesi’nde 2006 yılında meydana gelen olayda, eşi tarafından terk edilen 2 çocuk annesi N.K., geçim sıkıntısı çekince çocuklarıyla birlikte komşusu Nurettin Metin Taştan’ın evinde kalmaya başladı. Yaklaşık 2 ay burada kalan N.K., bir akşam odasında uyurken, yanına Taştan geldi. Taştan, iddiaya göre, N.K. ile cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ancak kadının bu teklifi kabul etmemesi üzerine, Taştan battaniye ile ağzını kapattığı N.K.’ya tecavüz etti. Şikayet üzerine gözaltına alınan Nurettin Metin Taştan, Tekkeköy İlçesi’nde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanık hakkında Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava sırasında, İstanbul Adli Tıp Kurumu, N.K.’nın yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdi.

Bugün son kez hakim karşısına çıkan ve önceki savunmalarını tekrar eden Nurettin Metin Taştan, "Eşi terk ettiği için bana sığındı. 2 ay çocuğuyla birlikte evimde kaldı. Kendisiyle hiç cinsel ilişkiye girmedik. Bir akşam evi dağıttı. Camları kapıları kırdı. Ben de kendisinden, sabah olunca evden gitmesini istedim. Sabah olunca da polise gidip bana bu iftirayı attı. Ona elimi bile sürmedim" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın N.K.’ya tecavüz ettiğine kanaat getirip, Nurettin Metin Taştan’a 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Kararla birlikte mahkeme sanığı tutukladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!