‘Evet, Nilüfer Sultan Osmanlı Hanedanı’ndan’

Güncelleme Tarihi:

‘Evet, Nilüfer Sultan Osmanlı Hanedanı’ndan’
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 04:08

İSLAM Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, soyadının ‘Osmanoğlu’ olması için dava açan Nilüfer Sultan’ın tanığı olarak dinlendi.

Haberin Devamı

İhsanoğlu, mahkemede, 31’inci Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid’in torununun torunu ve Şehzade Burhaneddin Cem’in İsviçre’de yaşayan kızı Nilüfer Cem (60) için, “Ailenin diğer fertleri, Osmanoğlu soyadını kullanmaktadır. Nilüfer Hanım, Osmanlı Hanedanı’ndandır” dedi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nin baktığı davada Cem ise, “1952'de Osmanlı Hanedanı üyelerine Türk vatandaşlığı izni verilmiştir. Son Osmanlı Padişahı Vahdeddin’in kızı Neslişah Sultan ve kuzenim Orhan, Osmanoğlu soyadını kullanan kişilere örnektir. Bunlar Osmanoğlu soyadını almam için, haklı sebebin varlığına delalettir.”
Mahkeme, gerekli belgelerin beklenmesi için duruşmayı erteledi.

‘Prenses Caroline ile aynı okuldanım’ NİLÜFER Cem dilekçesinde, babası Burhaneddin Cem’in, İstanbul’da sarayda doğduğunu belirterek, “Annem çevresinde sultan olarak çağrılan bir prensesti. ABD Kaliforniya’da doğan tek Osmanlı prensesiyim. Çok iyi şartlarda yetiştim. 6 yabancı dil biliyorum. Monaco Prensesi Caroline’le aynı okulda okudum” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!