Evde ve makamda 5 jammer

Güncelleme Tarihi:

Evde ve makamda 5 jammer
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 00:24

Adana Çukurova Üniversi-tesi’ndeki ihalelerde haksız çıkar sağlama ve ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla 15 Haziran Cuma günü düzenlenen operasyonda, gözaltı listesinde olmamasına rağmen makamı ve evi 11 saat süreyle aranan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, dün gözaltına alındı.

Saat 14.45’te rektörlük binasına giden Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Akınoğlu’nu makamında gözaltına aldı. Rektörlük çıkışında polislerin koluna girmek istediği Akınoğlu, tepki gösterip, direndi. Polis çemberinde ekip otosuna bindirilen Akınoğlu, Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrolünün ardından Adana Adliyesi’ne götürüldü.
Örgüt lideri suçlaması

Prof. Akınoğlu, polisin hazırladığı

500 sayfalık belgede örgüt lideri olarak gösterildi. Makamında 4, evinde de 1 elektronik sinyal kesici jammer cihazı ile makamında gizli dinleme ve görüntüleme özelliğine sahip cihazları ortaya çıkaran bir böceksavar ele geçirilen Akınoğlu, devlet güvenlik kuruluşlarının dışında kullanımı yasak olan cihazlarla ilgili sorulara “Hediye geldi” yanıtını verdi. Emniyet Müdürlüğü’nde susma hakkını kullanan Rektör Akınoğlu, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına yaklaşık 2 saat ifade verdi. Aynı soruşturmada ifade veren Emel Soyçelik, Abdürrahim Yıldız ve İbrahim Mithat Eşmeli Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!