Evde kedi beslemek astıma iyi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Evde kedi beslemek astıma iyi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2001 00:00


Evde kedi beslemenin bazı çocuklarda astıma iyi geldiği bildirildi. Şimdiye kadar yaygın inanış, kedi tüyünün astıma sebep olduğu doğrultusundaydı.

ABD'de yapılan araştırmalar, kedilerle birlikte yaşayan çocuklarınvücudunda oluşan bir antikorun bu bakımdan olumlu rol oynadığını ortaya çıkardı.

Araştırma, astım belirtileri gösteren 200 çocuk üzerinde yapıldı. Bu çocuklardan evde kedi besleyenlerin vücutlarında oluşan bir antikorun, onları astıma karşı koruduğu saptandı.

Araştırmayı yürüten ekibin başkanlığını yapan Virginia Astım ve Alerji Hastalıkları uzmanı Thomas Platts-Mills, çocukların kediler sayesinde bağışıklık kazanabildikleri gibi onlara karşı alerjik de olabileceklerini belirtti ve evde kedi beslerken bu hususun göz önüne alınmasını istedi.

Profesör Platts-Mills, çocukların, örneğin yatılı okula gittikleriiçin kedilerle kısa süre birlikte olmaları halinde bağışıklığın azalabileceğini ve kedilere karşı alerjik olan çocukların ileride astıma yakalanmaları olasılığının yüksek olduğunu kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!