Evde gaz sıkışmasından patlama

Güncelleme Tarihi:

Evde gaz sıkışmasından patlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 12:40

Eskişehir'de bir evde gaz sıkışması sonucu meydana geldiği bildirilen patlamada ev sahibi ağır yaralandı.

Erenköy Mahallesi Yıldırım Caddesi'ndeki tek katlı evde Döndü Ardıçkaya'nın (47), mutfakta yemek yaptığı sırada patlama meydana geldi. Ağır yaralanan Döndü Ardıçkaya, Devlet Hastanesine kaldırıldı. Patlama sırasında evde bulunan Döndü Ardıçkaya'nın torunu Çiğdem Yüksel de hastanede kontrolden geçirildi.

Olay yerine gelen çok sayıda polis ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak incelemelerde bulundular.

Daha sonra olay yerine gelen Eskişehir Gaz Dağıtım A.Ş. (ESGAZ) Genel Müdür Yardımcısı Engin Ataman veberaberindeki teknik ekip, araştırma yaptı.

ESGAZ Genel Müdür Yardımcısı Ataman, yaptıkları inceleme sonucu, evin önündeki caddede bulunan menholkapağının kapatıldığını ve hava sirkülasyonu imkanının ortadan kaldırıldığını belirlediklerini ifade etti.

Patlamanın nedeninin kanalizasyonda biriken gazın evin tuvaletinden çıkıp mutfakta ateşle buluşması sonucu meydana geldiğini tahmin ettiklerini anlatan Ataman, kesinlikle menhol kapaklarının kapatılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu arada, yaralanan Döndü Ardıçkaya'nın yakınları ile komşular arasında menhol kapağının kapatılması konusunda kısa süreli gerginlik yaşandı.

Öte yandan, yaklaşık 15 gün önce aynı caddede bulunan bir evde meydana gelen patlamada da bir kişinin yaralandığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!