Eva Herzigova: Kubrick'in önerisine hayır dedim

Güncelleme Tarihi:

Eva Herzigova: Kubrickin önerisine hayır dedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Roma'da depremde okulsuz kalan Türk ve Yunan çocukları için podyuma çıkan ve bağışta bulunan ünlü top model Eva Herzigova ile Reha Erus görüştü...

Eva Herzigova'nın diğer top modeller gibi kaprisi yok. Sadece verilen direktiflere pür dikkat kesilip podyumda görevini kusursuz yapmaya çalışıyor. Yılda dört mevsim defilelerde boy gösteriyor. Meslektaşlarının çoğu pes etti, bazıları iş bulamaz hale geldi, ama o moda dünyasında adı en çok istenen olmaya devam ediyor.

New York defilelerinden özel izinle 24 saatliğine Roma'ya gelen Eva, Türk gazetecisi olduğumu anlayınca önce teselli yolunu seçiyor, ardından ‘‘İki kere düşünmedim. Calvin Klein'dan izin aldım atladım geldim. Defile sonrası yine New York'a döneceğim’’ diyor.

Roma’daki defilenin tüm gelirinin Türki ve Yunan okulsuz kalan depremzede öğrencilere kalacağını öğrenince kendisinin de katkıda bulunduğunu itiraf ediyor. ‘‘Ben Litvinov'da kızıl dönemde açlık nedir onu çektim’’ anımsatması yapıyor.

Armani için sırasını beklerken, ‘‘Eyes Wide Shut/Gözü Tamamen Kapalı’’ filminden söz ediyorum. Eva Herzigova'ya yönetmen Stanley Kubrick, Tom Cruise ve Nicole Kidman ile başrolü teklif etmişti. Gülüyor ve ‘‘Senaryo'ya göre 20 dakika bir tek laf etmeden çıplak kalacaktım. Ben vücudumu beyazperdede değil, podyumlarda kullanıyorum’’ diyor.

6 dil biliyor

Eva Herzigova tam 6 dil biliyor. İtalyancayı iki yıl önce San Remo Şarkı Festivali'ni sunmak için üç ayda öğrendiğini hatırlatıyor ama tekrar İngilizce konuşmaya devam ediyor: ‘‘Bizim işimiz zor... Saate karşı... Podyum, provalar... Yolculuklar. Düşünün şimdi kuaföre gideceğim. Ardından makyör gelecek. Defile sonrası zorunlu davet var. Üç saat uyku ve yine yolculuk...’’ Eva'nın fiyatı 25 bin dolar... Ama masraf da çok. Arkasında bir ordu yardımcıları var.

Herkes merak ediyor; Eva'nın Bon Jovi'lerin bateristi eski kocası Tico Torres'ten ayrıldıktan sonra kiminle beraber olduğunu. O ise yanıt vermemekte kararlı. ‘‘Paparazzicilik yok’’ uyarısında bulunuyor. Gülüyor...

Bu arada top model Eva Herzigova, ülkesine de çok bağlı. ‘‘Yılda en az üç kez Prag'a gidiyorum. Annem orada benim de daha sonra emekli olunca, yani stilistler kapımı çalmayınca gideceğim yer yine annemin yanı’’ diyor.

Yarı aç yaşıyor

Ve rejim konusuna gelince... ‘‘Ohhh hatırlatma... Diyotoloğumu gırtlaklayabilirim. Düşün Concorde uçağında uçuyorsun. Istakoz, jumbo karides veriyorlar. Sen yanındaki kuşkonmazı salçasına batırmadan yemeye çalışıyorsun’’ isyanını kopartıyor... Bu konuşmanın ardından kısa bir anons geliyor: ‘‘Armani grubu provaya...’’

Eva isteksizce, yavaş yavaş kalkıyor, ‘‘Giorgio bugün yeterince sinirli. Gidiyorum. Türkiye'ye selam söyle. Bu gece Türkiye’de ve Yunananistan’da depremden sonra okulsuz kalan öğrenciler için podyumda yürüyeceğim. Bu beni hem heyecanlandırıyor hem de çok mutlu ediyor. Ciao’’ diyerek el sallıyor...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!