Ev değiştirdiler ama ecelden kaçamadılar

Güncelleme Tarihi:

Ev değiştirdiler ama ecelden kaçamadılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2002 02:19

Afyon'da meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan depremde birçok dram da yaşandı. Eşi ile birlikte göçük altında kalarak hayatını kaybeden Hüseyin Şeker bunlardan biriydi. 77 yaşındaki Hüseyin Şeker ile 74 yaşındaki eşi Kezban Şeker'in, daha sağlam diye taşındıkları betonarme binada can verdikleri ortaya çıktı.

Dört çocuk babası Hüseyin Dede, 16 Aralık 2000 tarihinde merkez üssü Bolvadin olarak saptanan 5.8'lik depremde büyük korku yaşadı. Banka emeklisi 51 yaşındaki oğlu Mustafa'ya, ‘‘Oğlum, bu kerpiç bina bir gün başımıza göçer. Gel, evin arkasına betonerme bir bina yapalım’’ dedi. Babasının isteği üzerine Mustafa Şeker, bahçeye iki katlı betonarme bir bina yaptırdı. Hüseyin Dede, eşi Kezban Şeker ile oraya yerleşti.

Ancak, yaşlı adam ve eşi ecelden kaçamadı. Pazar günkü Sultandağ merkezli 6 büyüklüğündeki deprem, yaşlı çifti taşındıkları ve sağlamlığına güvendikleri betonarme binayı da vurdu. Daha doğrusu, komşularının 3 katlı binası, yaptıkları betonarme binanın üzerine devrildi. Hüseyin ve Kezban Şeker, 10 saatlik mücadeleyi kaybederken, ‘‘Bir gün başımıza göçecek’’ dedikleri ev, arkada sapasağlam duruyordu.

Kezban ve Hüseyin Şeker'in oturduğu betonarme evin yıkıldığı haberi Sultandağı'nı yasa boğarken, oğulları iki çocuk babası Mustafa Şeker, enkaz başında gözyaşı döktü. Şeker, ‘‘Babam, pazar günü dahil her sabah erkenden kalkar, elma bahçesine giderdi. O gün ilk defa gitmemiş. Neden gitmedi bilmiyorum. Gitse kurtulurdu’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!