Eurovision yarı finali sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Eurovision yarı finali sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2004 11:09

49. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finali sonuçlandı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarı finalde, finale katılmaya hak kazanan 10 ülke televoting sistemiyle belli oldu.

Haberin Devamı

Buna göre, finale katılacak 10 ülke şöyle:

 

Ukrayna, Yunanistan, Sırbistan-KaradaÄŸ, Kıbrıs Rum kesimi, Malta, Bosna-Hersek, Hollanda, Arnavutluk, Hırvatistan ve Makedonya.Â

 

Finale doğrudan katılacak ülkeler de şunlar:

 

İspanya, Avusturya, Norveç, Fransa, Almanya, Belçika, Rusya, İzlanda, İrlanda, Polonya, İngiltere, Türkiye, Romanya ve İsveç.

 

ORTAK BASIN TOPLANTISI

 

49. Eurovision Åžarkı Yarışması'nınÂyarı finalinde yapılan oylama sonucu finale katılmaya hak kazanan 10 yarışmacı, ortak basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

 

Basın Konferans Salonu'ndaki toplantıda duygularını dile getiren ve soruları yanıtlayan yarışmacılardan Sırbistan-Karadağ temsilcisi Zeljko Joksimovic, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirerek, kendilerine oylarıyla destek veren herkese minnettar olduklarını söyledi.

 

Kıbrıs Rum kesimi adına yarışmaya katılan Lisa Andreas da herkese çok teÅŸekkür ettiÄŸini kaydetti.Â

 

Yunan yarışmacı Sakis Rouvas, burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ''Hepiniz muhteşemdiniz'' dedi.

 

Ukraynalı yarışmacı Ruslana Lyzichko da çok mutlu olduğunu dile getirerek, herkesi yarın Sırbistan-Karadağ adayıyla düzenleyeceği partiye davet etti.

 

Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Makedonya, Malta ve Hollandalı yarışmacılar da aynı şekilde finale katılacak olmaktan mutlu olduklarını ve kendilerini destekleyenlere teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

 

Yarışmacıların taraftarlarının alkışları ve sevgi gösterileri nedeniyle güçlükle sürdürülen toplantıda, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi adayları küçük boyutta bir Türk Bayrağı da açtılar.

Haberin Devamı

 

SERTAP’LI PARTİ

 

49. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finalinin ardından Abdi İpekçi Arena'da, Sertap Erener'in katıldığı bir parti düzenlendi.

 

Partide sahne alan Erener, eski albümlerinden şarkılar ile geçtiğimiz yıl Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik aldığı ''Every Way That I Can'' adlı şarkısını seslendirdi.

 

Erener'in yanı sıra gecede sahneye, Raga Oktay ve Athena Grubu da çıktı.

 

Athena Grubu eski şarkılarının yanı sıra yarışmada seslendireceği şarkıyı da sundu.

 

Geceye, yarışmaya katılan bazı sanatçıların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

 

MAKEDONYA'DA FÄ°NAL SEVÄ°NCÄ°: ''YAÅžA UÄžURLU Ä°STANBUL''

 

Makedonya'nın Eurovision ÅŸarkı yarışmasındaki temsilcisi ToÅŸe Proevski'nin finale katılmaya hak kazanması, bu ülkede büyük bir sevinçle karşılandı.Â

Haberin Devamı

 

Ä°stanbul'dan canlı yayını izleyen binlerce Makedonyalı, kendi temsilcilerinin finale kalıp kalmayacağını, heyecanla bekledi.Â

 

Sevinçli haberi alır almaz da bir çok kiÅŸi sokaklara döküldü.ÂÃœsküp'te Makedonya ve Türkiye bayrakları taşıyan bir grup gencin,Â''YaÅŸa uÄŸurlu Ä°stanbul'' diye bağırdığı gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!