Euro güne nasıl başladı? Euro ne kadar oldu? Euro 2016’da ne olur? Nasıl seyreder? 06 Ocak 2016

Güncelleme Tarihi:

Euro güne nasıl başladı Euro ne kadar oldu Euro 2016’da ne olur Nasıl seyreder 06 Ocak 2016
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 13:37

Noel tatilinden çıkan piyasalar nedeniyle altın ve dolar geçen hafta yatay seyretmişti. Peki Euro haftaya nasıl başladı? Euro’da son durum ne oldu? Euro ne kadara satılıyor? Ayrıntılar haberimizde...

Haberin Devamı

Geçen hafta Euro’nun satış fiyatı yüzde 2,38 değer kaybetmişti.

Peki Euro yılın ilk işlem gününde ne oldu? Euro haftaya nasıl başladı? Euro ne kadar oldu?

Euro ise 3,2313TL Alış 3,2326TL satış fiyatıyla piyasalarda işlem gördü.

Euro güne nasıl başladı Euro ne kadar oldu Euro 2016’da ne olur Nasıl seyreder 06 Ocak 2016

EURO 2016’DA NE OLUR?

HSBC Holdings, Banco Santander ve National Australia Bank analistleri 2016'da euronun dolar karşısında değer kaybının duracağını ve hatta bazıları euronun değerleneceğini dahi tahmin ediyor. Bloomberg'in anketinde medyan tahmin Euro’nun dolar karşısında yüzde 4 değer kaybedeceğini gösteriyor.

Stratejistlere göre AMB'nin parasal genişleme politikası ve Fed'in faiz artırımına başlaması euronun değer kaybetmesine neden olacak. Bununla birlikte, düşük euronun ekonomik faydaları, son istihdam verisi, imalat ve enflasyon göstergelerinde görülüyor. Euro, Draghi'nin tahvil alım programını genişletme planının yatırımcıların beklentilerini karşılamamasıyla, 3 Aralık'tan bu yana kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Haberin Devamı

National Australia Bank stratejisti Gavin Friend, "Draghi etkin bir şekilde görevini yerine getirdi. Bir anlamda, oyunu tekrar başlattı. Aralık'ta beklentileri karşılamayarak aslında biraz geri adım atmış gibi olsa da, euro Draghi'nin ve Fed'in yaptıkları nedeniyle hala daha düşük. AMB, ekonomik aktiviteyle ilgili göstergeleri şu andaki seviyelerinde görmeye devam etmekten mutlu olacaktır" dedi.

Gavin Friend, euronun önümüzdeki 12 ay sabit kalarak yıl sonunda 1.07 dolar seviyesine gelmesini bekliyor.

MERKEZİN REZERVLERİ AZALDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplam rezervleri haftalık para ve banka istatistiklerine göre, 25 Aralık ile biten haftada 280 milyon dolar azalarak 113 milyar 251 milyon dolara indi. Brüt döviz rezervleri de 280 milyon dolar azalarak 95 milyar 983 milyon dolardan 95 milyar 703 milyon dolara indi. Altın rezervlerinde ise 25 Aralık tarihinde herhangi bir değişim olmadı.

 

BAKMADAN GEÇME!