’Etek giydirme’ diyaloğu

Güncelleme Tarihi:

’Etek giydirme’ diyaloğu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2006 00:00

Gaziantep'teki otel kurşunlama davasında hakkında fezleke düzenlenen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız’la ilgili dinlenen bazı telefon konuşmaları ile ilgili dikkat çekici iddialar yer aldı.

İddiaya göre, Şanlıurfa Milletvekili ve CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız’ın sahibi olduğu Günsayıl A.Ş. Batman Barajı’nın yapımını üstlendi. Şirket, barajın bazı işlerini Gaziantep’teki Çiltuğ A.Ş’ye verdi. 1991 - 2001 arasında işler tamamlandı, ancak Mahmut Yıldız, Çiltuğ A.Ş.’ye 900 bin YTL tutarındaki borcu ödemedi. Bunun üzerine dava açan Çiltuğ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuğsuz, haciz kararı çıkarttı. Bu sırada Tuğsuz’un sahibi olduğu Gaziantep’teki 5 yıldızlı Tuğcan Otel, 4 Şubat 2006’da kurşunlandı. Bunun üzerine polis Tuğsuz’un telefonunu dinlemeye aldı.

Mahkemedeki dosyaya delil olarak giren telefon görüşme kayıtlarına göre tetikçi Gökhan Temizer, İbrahim Tuğsuz’u arayarak Mahmut Yıldız’ın alacağı 900 bin YTL’yi tahsilatla görevli olduğunu söylüyor. Ancak, Tuğsuz tetikçiye, "Benim hakkımı vermeyen o" diyor. Bunun üzerine tetikçi Temizer, "Bize yalan söylendiyse senin gözünün önünde Mahmut Yıldız’a etek giydirip oynattıracağım. Bundan da emin ol" yanıtını veriyor. Batman’da kalan 140 tonluk vincini alamadığını söyleyen İbrahim Tuğsuz, Temizer’den, "Mahmut Yıldız’ı o vince takar çalıştırırım" yanıtını alıyor.

Eğer, TBMM bu fezlekeyi kabul eder ve Mahmut Yıldız’ın dokunulmazlığını kaldırırsa, Yıldız Gaziantep 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu zanlılar Gökhan Temizer, Turgay Zengin, Yusuf Yazar ve aranan Necati Yazar ile birlikte ’silahlı yağmaya teşebbüs, silahlı tehdit ve ızrar’ suçlamasıyla yargılanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!