Estetik cerrah gibi kamera

Güncelleme Tarihi:

Estetik cerrah gibi kamera
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 10:03

Dijital teknolojiler sayesinde artık olduğundan çok daha güzel görüntüler elde eden fotoğraf makineleri kullanabiliyoruz. Bilgisayar devi HP'nin 7 megapiksellik yeni dijital kamerası Photosmart R837'de bulunan cilt kusurlarını giderme ve beden inceltme özellikleri adeta bir dijital güzellik merkezini andırıyor.

Haberin Devamı

Sadece HP dijital fotoğraf makinelerinde bulunan HP Tasarım Galerisi sayesinde kullanıcılar, çok sayıda çerçeve ve renk efekti ile filtre arasından istediklerini çektikleri fotoğraflara uygulayabiliyor. Efektler arasında çizgi film ve sepya efektinin yanı sıra önceki modellerin bazılarında yer verilen ve hayli ilgi gören inceltme efekti de bulunuyor. Fotoğrafı çekilen kişileri, bu özelliği kullanarak 2 beden inceltmek mümkün. Yeni efektler arasında öne çıkan bir başkası da rötuş efekti. Bu efekt ile kullanıcılar, fotoğrafını çektikleri kişinin yüzündeki sivilce, ben gibi kusurları makine üzerinde işaretleyip temizleyebiliyor. Böylece Photosmart R837 sahipleri, fotoğrafta bebek tenli ve olduğundan daha ince görünmeyi tercih edenlerin gönlünde taht kurmayı da başarıyor.

Haberin Devamı

Tüm ayarlar otomatik

HP Photosmart R837, 3x optik zumu, 7 megapiksel çözünürlüğü, 7,6 cm.lik oldukça büyük LCD ekranı ve kamera üzerinde yerleşik fotoğraf işleme özellikleriyle dikkati çekiyor. Gün ışığında bile çekilen fotoğrafların rahatlıkla görüntülenmesini sağlayan ekran, ekstra geniş görüş açısıyla da rahat bir paylaşım zemini yaratıyor. Ekranın büyüklüğü, fotoğraf kompozisyonu oluşturmanın yanı sıra, çekilmiş fotoğrafların edit edilmesini de kolaylaştırıyor. Makine, kaliteli ve sesli video çekimi de yapabiliyor. 640x480 çözünürlükteki video kaydından istenirse tek tek kareler seçilerek fotoğrafa dönüştürülebiliyor.

Işık ve Gölge Arasında DengeYüksek kontrastlı fotoğrafların seçilen kısımlarını otomatik olarak parlaklaştırarak daha canlı görüntüler sağlayan HP Adaptive Lighting teknolojisi, fotoğraflarda karanlık ve aydınlık alanlar arasındaki dengeyi sağlıyor. Dijital fotoğraf makinesi içinde kırmızı göz giderme özelliğini dünyada ilk başaran HP olmuştu. Bu özellik, R837'de de bulunuyor. Üstelik, sadece insan gözlerindeki kırmızılığı değil, hayvanların gözlerinde oluşan kırmızılığı da giderecek şekilde geliştirildi.

Daha net görüntüler

Makine üzerinde HP tarafından geliştirilen sallanmaya karşı sabit fotoğraf çekme modu da bulunuyor. Çekim sırasında ellerin titremesi neticesinde oluşan bulanıklık da bu şekilde ortadan kaldırılıyor. Böylece, konser, müze gibi karanlık ortamlarda bile başarılı ve net çekimler yapmanın önü açılmış oluyor.

Önceki Photosmart serisi makinelerin birçoğunda olduğu gibi R837 de kullanıcısına panoramik fotoğraf çekme özelliği sunuyor. 5 kareye kadar çekilen fotoğraflar, doğrudan makine üzerinde bilgisayara ihtiyaç duyulmadan birleştirilebiliyor ve böylece en güzel doğa ve manzara fotoğrafları çekilebiliyor.

Makinenin üstün özelliklerinden biri de deklanşör gecikmesinin sadece 0,37 saniye olması. Dijital fotoğraf makinelerinde hareketli objelerin çekilmesini zorlaştıran deklanşör gecikmesi, R837’de 0,37 saniyeye kadar düşürülmüş. Böylece, küçük çocukların ya da evcil hayvanların fotoğraflarının çekilmesi kolaylaşıyor.
Şık ve ince bir tasarıma sahip olan ürünün pilsiz ağırlığı ise sadece 150 gram.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!