Essen seyahat fuarıncda iddialıyız

Güncelleme Tarihi:

Essen seyahat fuarıncda iddialıyız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 16:43

Haberin Devamı

 ALMANYA’nın Essen kentinde dün açılan Seyahat Kamping Fuarı'na Türkiye altı şirket ve kuruluş ile katıldı. Avrupa’nın sayılı seyahat kamping fuarları arasında yer alan fuara Alanya Sanayi ve Ticaret Odası, Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği, Afyon’dan Termal Resort Oruçoğlu, Antalya’dan Papillion Otelleri ile Silence Beach Otelleri ve İstanbul’dan Kurukahveci Mehmet Efendi katıldılar. Katılımcıların çoğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bünyesindeki ortak standda yer aldılar.

TEKRAR CANLANDIRACAĞIZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolörü Faruk Amil, Ruhr Bölgesi'nin Türkiye Turizminde önemli bir yeri olduğunu belirterek, bu bakımdan Essen Seyahat Kamping Fuarı'nı önemli gördüklerini söyledi. Türkiye’ye ilk turistlerin Ruhr Bölgesinden geldiğini hatırlatan Amil, Ruhr Bölgesi şehirlerinin çoğunun Türkiye’nin turistik şehirleriyle kardeş şehir olduklarını belirtti. Türkiye’nin turizmde çeşitliliği sağlaması gerektiğini söyleyen Amil, eski Yugoslavya’daki iç savaş sırasında Türkiye’de kamping turizminin bittiğini, bunu tekrar canlandırmak gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

100 BİN ZİYARETÇİ

Alanya Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya Sanayi ve Ticaret Odası olarak beşinci kez fuara katıldıklarını bildirerek, şehirlerinin tanıtımı için bunun çok yararını gördüklerini söyledi. Ruhr Bölgesi'nin Alanya Turizmi için çok önemli bir bölge olduğunu belirten Karaoğlu, şehirlerine yerleşen 10 binin üzerinde Alman’ın çoğunun Ruhr Bölgesi'nden olduğunu bildirdi. Karaoğlu, Ruhr Bölgesi şehirlerinden Gladbeck ile de uzun zamandır kardeş şehir olduklarını söyledi. 25 Şubat pazar gününe kadar açık kalacak olan Seyahat Kamping Fuarı'nda 43 ülkeden yaklaşık 750 katılımcı yer alıyor. Fuara 100 bin dolayında ziyaretçi bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!