Esnafın kredi talebi arttı

Güncelleme Tarihi:

Esnafın kredi talebi arttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 12:24

Konya Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kılınç, piyasadaki nakit darlığı nedeniyle esnafın kredi talebinin son dönemde arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağ-Kur ve SSK borçlarına getirilen ödeme kolaylığından yararlanmak isteyen esnafın, Temmuz ayından başlayarak kendilerine kredi başvurularını artırdığını söyledi.

Prim ödeme için talep edilen krediler dışında son aylarda da esnafın kredi talebinde bariz bir artış olduğuna dikkat çeken Kılınç, “Piyasadaki nakit darlığı nedeniyle esnafın kredi talebi son dönemde arttı” dedi.

Normalde hafta kendilerine 10-15 esnafın başvuruda bulunduğunu ancak son aylarda kredi başvuru sayısının haftada 20-25'e yükseldiğini ifade eden Kılınç, şunları kaydetti:

“Piyasada yeterli iş olmaması nedeniyle borçlarını ödemek ya da ayakta kalmak isteyen esnaf, bize başvurarak kredi talebinde bulunuyor. Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak, krediye ihtiyaç duyan esnafa bin YTL'den 35 bin YTL'ye kadar kredi veriyoruz. Durumu değerlendirilerek kredi verilmesine karar verilen esnaf aldığı krediyi 4 yılda eşit taksitlerle geri ödüyor. Bu kredi, nakit sıkışıklığı olan esnafa nefes aldırıyor.”

Haberin Devamı

Kılınç, daha önce aldığı kredilerin taksitlerini düzenli ödeyen ya da ödeme gücü olan esnafa kredi vermeyi tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!