Esmer operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Esmer operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Metroda katliam: 7 ölü

Moskova savaş alanı gibi

Patlamadan sonra savaş alanına dönen metro istasyonu aynı zamanda ucuzluğu nedeniyle tercih edilen bir alışveriş merkeziydi. Metrodan kanlar içinde çıkartılanların çoğunluğu alışveriş yapıyordu.Moskovalıları derinden sarsan patlamaya Çeçen militanların neden olduğu belirtiliyor. Halk, metroyu kana bulayan militanların bir önce yakalanmasını istiyor.

Ruslar, 7 kişinin ölümüne, 93 kişinin yaralanmasına yol açan Moskova metrosundaki bombadan Çeçenler’i sorumlu tuttu. Rusya genelinde koyu tenli Kafkasyalı avı başlatıldı.

İçinde bir alışveriş merkezinin de bulunduğu Puşkin Meydanı'ndaki metroda önceki gün patlayan bombayla ilgili soruşturmayı sürdüren Rus güvenlik kuvvetleri, biri Dağıstanlı diğeri Çeçen iki şüpheliyi hemen tutukladı. Polisin açıklamasına göre, esmer tenli iki kişi metrodaki bir işyerinde dolarla alışveriş etmeye başladı. Daha sonra dolar bozdurmak üzere çantalarını bırakarak dışarı çıktı ve bomba patladı.

Bir bombalı çanta daha

Tam 7 kişinin ölümüne, 93 kişinin de yaralanmasına yol açan Puşkin Meydanı'ndaki patlamanın hemen ardından dün yine kent merkezindeki Kazanski tren istasyonunda bir çanta içinde 4 kilogram TNT kalıbı bulundu. Polis, bombalardan sorumlu tuttuğu Çeçenlere yönelik operasyonlar başlattı. Özellikle Moskova'da polis esmer tenli Kafkasya kökenlilerin peşine düştü.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Meydana gelen son saldırı, geçen yıl aynı aylarda başta Moskova olmak üzere Rusya kentlerini kana bulayan öteki bombalı saldırıları hatırlattı. Moskovalılar, bombalı eylemlerin devam edeceğini düşünerek korku içinde yaşarken, kentteki tüm tren istasyonlarında güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!