Eskit eskit yayınla

Güncelleme Tarihi:

Eskit eskit yayınla
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2011 00:00

Yeni bir iPhone uygulaması, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin tehdidi haline geldi. Adı Instagram. Hızla yaygınlaşan uygulama sayesinde, 15 çeşit efektle süsleme olanağı bulduğunuz fotoğraflarınızı takipçilerinizle paylaşabiliyorsunuz. Sadece siz mi? Justin Bieber, Selena Gomez, Özge Özpirinççi, Murat Dalkılıç gibi ünlü isimlerin fotoğrafları da orada!

Haberin Devamı

Günde ortalama 1.5 milyon fotoğrafın yüklendiği bir iPhone uygulaması olan Instagram, çektiğiniz fotoğrafları online ortamda, sizin seçtiğiniz çeşitli efektlerle ‘süsleyip’ takipçilerinizle paylaşmanızı sağlıyor. Daha dün çektiğiniz fotoğraflar, Toeaster, Gotham, Inkwell, Walden gibi 15 çeşit efektle sanki 40 yıldır bir kitabın arasında duruyormuş gibi bambaşka konsepte kavuşuyor. Şimdilik 7 milyon kullanıcısı bulunan uygulama sayesinde oluşturduğunuz fotoğrafları, Facebook, Twitter ya da Flickr’da paylaşma olanağınız da var.

ÜNLÜLERLE YAZIŞIN

Selena Gomez, Justin Bieber, Snoop Dogg, Tony Hawk, Işın Karaca, Nihat Odabaşı, Eylem Yıldız, Aylin Aslım, Biricik Suden, Ece Sükan, Elif Dağdeviren, Ezgi Mola, Mirgün Cabas, İsmet Berkant, Murat Dalkılıç, Özge Özpirinççi, Engin Altan Düzyatan, Şebnem Bozoklu gibi pek çok meşhur ismin de her gün binlerce fotoğraf yüklediği uygulamayla, takip ettiğiniz ünlülerin günlük yaşantılarından karelere yorum yazarak onlarla bire bir iletişim kurma şansı yakalayabiliyorsunuz.
iPhone kullanıcıları, Instagram’ın bilgisayar ortamındaki yüzü olarak oluşturulan ‘Webstagram’ adlı internet sitesinde de cep telefonu kullanmadan, kullanıcı adı ve şifre girerek, fotoğraf takip edip, yorum yazabiliyor.


300 MİLYON KULLANICI

Haberin Devamı

Ekim 2010’da App Store’da yerini alan ve büyüme hızıyla her geçen gün sosyal paylaşım sitelerini tedirgin eden Instagram, CEO’su Kevin Systrom dahil, altı kişilik küçük ama dev bir ekibin mahsulü. Systrom, “Hedefimiz 3 milyon kullanıcı değil, biz 300 milyon insanın peşindeyiz” diyor.

FOTOĞRAFI BAMBAŞKA HALE GETİRİYOR

Instagram adlı yazılım, farklı kadraj şekli ve çeşitli soyutlayıcı filtrelerle (eskitme, kontrast yükseltme, renk oyunları, siyah beyaz efektler gibi) insanların yakaladıkları kareleri ilgi çekici bir hale getirdi. Aynı zamanda bir sosyal paylaşım ağı olan yazılım, kısa sürede milyonlar için keyifli bir sosyalleşme yöntemi halini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!