Eskişehir'de sinema günleri

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde sinema günleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Eskişehir Sinema Günleri, 24 Mayıs'ta başlıyor. ABD'li yönetmen Frank Patterson'ın Rose's adlı filmiyle açılışı yapılacak olan etkinlik, 31 Mayıs tarihine kadar sürecek.

2. Uluslararası Eskişehir Sinema Günleri, ayrı başlıklar altında toplanan beş bölümden oluşuyor. Dünya Sinemalarından Yeni Eğilimler bölümünde Bosna- Hersek, Belçika, İran ve ABD'den genç sinemacıların filmleri gösterilecek.

Türk Sineması'98'de ise geçen yıl önemli başarılara imza atan Türk yönetmenlerin filmleri seyirciyle buluşacak.

Bir Ülke Bir Sinema bölümü bu yıl Fransız sinemasına ayrıldı. Genç Fransız yönetmenlerin yapıtlarından örneklerin yeraldığı bu bölümde Yeni Dalga'nın önemli isimlerinden François Truffaut filmlerinin toplu gösterimi de yapılacak. Konuk Sinema Okulu bölümünde Florida Eyalet Üniversitesi'ni ağırlayacak Eskişehir. Okulun öğrenci ve öğretim üyeleri filmleriyle festivale katılıyor. Bu arada yönetmen Frank Paterson liderliğinde Sinemada Oyuncu Yönetimi konulu bir atölye çalışması da yapılacak.

Türkiye'nin kültürel kimliğini yansıtan belgesel çalışmalar Belgeselcilerin Gözüyle Türkiye bölümünde yeralıyor.

2. Uluslararası Eskişehir Sinema Günleri kapsamında Kültür Politikalarında Sinemanın Yeri ve Belgeselcilerin Gözü ile Belgesel Dünyası konulu iki panel düzenleniyor. Fransız yönetmen Gerard Courant ve bir dönem Türk sinemasının Altın Çocuğu Göksel Arsoy da etkinliğin diğer konukları.

Etkinlik süresince Şakir Eczacıbaşı'nın Renk Yolculukları konulu fotoğraf sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!