Eskişehir'de operasyon

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 09:20

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan bir operasyon kapsamında aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu 10 belediye çalışanı evlerinde gözaltına alındı. Sabah ilk gelen bilgilerde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de ifadeye çağrıldığı iddia ediliyordu. Ancak operasyonu 'seçim arifesinde itibarsızlaştırma' olarak niteleyen Büyükerşen, kendisinin ifadeye çağrılmadığını söyledi. CHP'li 5 vekil de destek için Eskişehir'e gitti.Parti adına ilk açıklama Haluk Koç ve Gürsel Tekin'den geldi. Koç, operasyonu "alışılageldik operasyon" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 'Kentsel Gelişim İhalesi' soruşturması kapsamında 2 yıldır sürdürdükleri soruşturma kapsamında bugün sabaha karşı Büyükşehir Belediyesi İmar ve Fen İşleri Daire Başkanlığının da aralarında bulunduğu bazı birimlerde çalışan 10’dan fazla kişiyi evlerinde gözaltına aldı.

ESKİ GENEL SEKRETER DE GÖZALTINDA

Aralarında Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Erdin Erol, Genel Sekreter Yardımcısı Gürsel Tuna ve belediyeye ait şirketlerinden sorumlu Oruçhan Tansel’in de bulunduğu belirtilen kişilerin, Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamalarının sürdüğü ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri belediye binasında ve bağlı birimlerinde herhangi aramanın olmadığını söyledi. Bir yetkili, "Soruşturma 2 yıldır sürüyordu. Polislere zaten binlerce belge sunduk. Bu, kentsel gelişim kapsamında yapılan çeşitli işlerle ilgili bir konu" dedi.

Haberin Devamı

CHP'DEN OPERASYON YORUMU

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Eskişehir'deki CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonu "alışılageldik operasyon" olarak nitelendirdi.
AK Parti hükümetinin, Türkiye'nin muhalefetteki en başarılı belediyelerine yönelik bu tip "sindirme, baskı, şantaj operasyonunu" sürekli yaptığı söyleyen Koç, buna İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Dikili Belediyesi'ne yönelik operasyonları örnek gösterdi. Koç, "İktidar partisi muhalefetteki belediyeleri dönük olarak bütün baskı imkanlarını kullanıyor. AK Partili belediyelerin hepsi sanki sütten çıkmış ak kaşık. Muhalefetteki, uygulamaları halkın desteğini kazanmış belediyelere yönelik ise bir başka yıpratma operasyonu ile karşı karşıyayız" dedi. Haluk Koç, yerel seçim tarihi yaklaştıkça, AK Parti'nin bu tip uygulamalarının "artmasını beklediklerini" de söyledi.

GÜRSEL TEKİN: NEREYE KADAR BASACAKLARSA, BASSINLAR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, operasyona şaşırmadıklarını belirterek, "Biz malesef bu tip operasyonlara alıştık" dedi.
Yerel seçimler yaklaşırken, başka illerdeki muhalif belediyelere de operasyon olma ihtimali bulunduğunu kaydeden Tekin, "İktidarın bu uygulamalarına alıştık. Hiçbir Belediyemizin veremeyeceği hesabı yoktur. Nereye kadar basacaklarsa, bassınlar" diye konuştu. (ZEYNEP GÜRCANLI / ANKARA)

ESKİŞEHİR'DE 'KENTSEL GELİŞİM' OPERASYONU / WEB TV

Haberin Devamı

BÜYÜKERŞEN: SEÇİM ARİFESİNDE İTİBARSIZLAŞTIRMA

Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün sabahın erken saatlerinde bir operasyona maruz kaldıklarını belirterek, belediyenin hukukçularına dair zorluk çıkartıldığını savundu.

Büyükerşen operasyonu "Seçim arifesinde itibarsızlaştırma" olarak nitelendirdi. Sabah saatlerinde ilk gelen bilgilerde Büyükerşen'in ifadeye çağrıldığı öne sürülüyordu ancak Büyükerşen DHA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin savcılık ya da polis tarafından ifadeye çağırılmadığını söyledi.

Operasyonun 6 yıl önce yapılan işlerle ilgili olduğunu, soruşturmayı cumhuriyet savcısı Celalettin Karanfil’in yürüttüğünü kaydeden Yılmaz Büyükerşen şöyle konuştu:
"Yaptığımız işlerin hepsi Sayıştay’ın denetimlerden geçiyor. 2002 yılından bu yana bize yönelik sistemli soruşturmalar yapılıyor. Her seçim arifesinde de bu tür şeylerle karşılaşıyoruz. Bunlar seçim arifesinde belediyemizi itibarsızlaştırma çabalarıdır. Ayrıca ben soruşturma ile ilgili olarak ifadeye çağırılmadım. Belediye çalışanlarımız evlerinden gözaltına alınmadan önce bazı basın kuruluşlarına da haber verildiği duyumunu aldık."

Haberin Devamı

''BİZİ YILDIRAMAZLAR''

Kaç arkadaşının gözaltına olduğuna dair bir bilgiyi alamadıklarını ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu:
“Ancak sabaha karşı yaptıkları operasyona uğrayan arkadaşlarımızın ailelerinden haber aldık. Gözaltına alınan arkadaşlarımız hakkında emniyetten bize açıklama yapılmadı. Bugün internette dolaşan haberlerden, yurt içi ve dışından gelen telefonlardan, maillerden haberdar olduk. İnternette beni ifadeye çağırdıklarına dair bir takım haberler dolaştığını görüyoruz. Beni ifadeye çağırmadılar, böyle bir şey yok. Benimle uğraşıyorlar. Fakat netice alınamadığı için arkadaşlarımızla uğraşmaya devam ediyorlar.

Benim ve Eskişehir için endişelenecek bir şey yok. Yaptığımız hizmetleri bütün Türkiye ve yurt dışından kurum ve kuruluşlar biliyor. Arkadaşlarım için endişeleniyorum. Bunun sebebi de yargının işleyiş tarzıdır. Yargının işleyiş tarzı nedeniyle arkadaşlarım için endişeleniyorum. Türkiye'de pek çok kişinin ve Başbakan'ın bile kendi arkadaşları için endişelendiği bir düzen, sistem içinde ben de arkadaşlarım için endişe duyuyorum. Türkiye'de bunlar günlük olağan hale geldi. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bizi yıldıramazlar.”

Haberin Devamı

CHP'Lİ VEKİLLER ESKİŞEHİR'E GİTTİ

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik polis operasyonu nedeniyle Eskişehir’e gitti.

ESKİŞEHİR'İ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEYEN YILMAZ BÜYÜKERŞEN KİMDİR?

1936'da doğan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi'nin eski rektörü. Büyükerşen, 1987'de aynı göreve tekrar atandı. Ayrıca iki dönem Radyo Televizyon Yüksek Kurulu başkanlığını yürüttü. 1994 yılında 3984 Sayılı Kanununun çıkarılmasıyla bu görevinden ayrıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN İLK SİNEMA VE TV OKULUNU KURDU, ATATÜRK'ÜN BALMUMU HEYKELİNİ YAPTI

Türkiye'nin ilk Sinema ve Televizyon Okulu'nun kuruluşunu Eskişehir'de gerçekleştirdi. Anıtkabir müzesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün birebir boyutlardaki balmumu heykeli, yine Prof. Büyükerşen tarafından yapıldı.Atatürk'ün doğumunun 100. yılının kutlandığı 1981 yılında Eskişehir'in 100 köyüne hediye ettiği büstler ile Mihallıççık, Mahmudiye, Seyitgazi ilçeleri ile Gemlik'in Karacaali ve Kapaklı köylerindeki Atatürk heykelleri Büyükerşen imzası taşıyor.Büyükerşen, Gaziantep Vilayet Binası önündeki bronz Atatürk heykelini de yaptı.

Ayrıca Eskişehir'de ikinci üniversitesinin kurulmasına ve dünyada tek olan açıköğretim fakültesinin kurulmasına da öncülük etti.

2011'DE CHP'YE GEÇTİ

18 Nisan 1999 seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den (DSP) aday olan Prof. Büyükerşen, oyların yüzde 44'ünü alarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde, oylarını yüzde 45'e çıkararak aynı göreve tekrar seçildi. 2009 Yerel Seçimlerinde yüzde 50 üzeri oy ile yeniden büyükşehir belediye başkanı seçildi. 27 Ocak 2011'de istifa etmesini isteyen Demokratik Sol Parti yönetiminin talebine uyarak bu partiden istifa etti.27 Şubat 2011'de Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçti.

Büyükerşen, 2004 yılında DSP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit tarafından yapılan genel başkanlık teklifini geri çevirdi. Prof. Yılmaz Büyükerşen; evli, iki çocuk ve iki torun sahibidir.

ESKİŞEHİR'İ HEYKELLERLE SÜSLEDİ, YAPAY DENİZLER, PLAJLAR YAPTIRDI

Büyükerşen, resim ve heykel gibi güzel sanatlara yatkınlığını rektörlüğü döneminde üniversitelere açtığı bölümler ile özel yaşamında da özellikle yarattığı balmumu heykellerde gösterdi. Belediye başkanlığı döneminde Eskişehir'i heykellerle süsledi.

Büyükerşen, Eskişehir'i baştan aşağı yeniledi. Yapay denizle plajlar yaptırdı. Şehrin içine tıpkı Venedik'te olduğu gibi kanallar yaptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!