Eskişehir’in mini kral ve kraliçesi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’in mini kral ve kraliçesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2007 11:17

Eskişehir’de düzenlenen yarışmada 5 yaşındaki Kaan Kuru ‘mini kral’, Nazan Başkaya da ‘mini kraliçe’ seçildi.

Yerel Sakarya Gazetesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği ‘Mini Kral ve Kraliçe’ yarışmasının finali Eskişehir Ticaret Odası salonunda yapıldı. Bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilen yarışmanın finaline kalan 8’i kız 16 çocuk jüri karşısına çıktı. Finalistler sahnede şarkı ve şiirler okudu.

Final yarışmasını Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan ile çok sayıda kişi izledi. Finale kalan çocukların anne ve babaları heyacanlı anlar yaşadı, bazı anneler gözyaşı döktü. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 5 yaşındaki Kaan Kuru ‘mini kral’, aynı yaştaki Nazan Başkaya da ‘mini kraliçe’ seçildi. Kaan Kuru’ya tacını Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu’nun eşi Ayten Sarıoğlu, mini kraliçe Nazan Başkaya’ya da tacını Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan taktı. Mini kral ve kraliçeye çeşitli ödüller verdi.

Sakarya Gazetesi Yaziişleri Müdürü Hakkı Sağlam bu yılki yarışmaya katılan 4- 7 yaş arası 130 çocuğun fotoğraflarını ilk olarak gazetelerinde yayınladıklarını, daha sonra okuyucuların kupon göndererek finale kalan 8 kraliçe, 8 kral adayını belirlediğini söyledi. Sağlam, finale kalan 16 çocuk arasından da jüri tarafından yapılan değerlendirmeyle mini kral ve kraliçenin seçildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!