Eskişehir’de festival keyfi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de festival keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl beşinci kez düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali, 9 Ekim'de Bilkent Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başlıyor. Klasik müzik, tiyatro, çağdaş dans ve cazın yanısıra çocuklara yönelik atölye çalışmalarının da yeraldığı festival, 17 Ekim tarihine kadar sürecek.

ULUSLARARASI sanat festivali kavramını üç büyük kentin dışına çıkararak Anadolu'da da yaygınlaştıran Uluslararası Eskişehir Festivali bu yıl, beşinci kez yapılıyor. Zeytinoğlu Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği festival, 9 Ekim'de başlıyor. Programında, klasik müziğin yanısıra, tiyatro, çağdaş dans, caz ve çocuklara yönelik etkinliklerin de yeraldığı festival, 17 Ekim tarihine kadar sürecek.

5. Uluslararası Eskişehir Festivali'nin açılış konserini, 9 Ekim'de Tadeusz Strugala yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası verecek. Konserin solisti genç kuşak Rus kemancılardan Misha Keylin. Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'ndaki konser 10 Ekim'de de tekrarlanacak.

Caz'dan klasik müziğe

Festivalin en renkli konuklarından biri de Fine Arts Brass Ensemble. 1980 yılından bu yana Zanzibar'ın baharat çarşılarından Berlin Filarmoni Orkestrası'nın ağırbaşlı salonlarına kadar çok geniş bir coğrafyada konserler veren topluluğun repertuarı da son derece zengin. Bakır üflemeli çalgılar alanında her biri virtüoz olan beş sanatçıdan kurulu olan topluluk, Rönesans müziğinden, caz müziğine uzanan bir çok eseri seslendiriyor. Fine Arts Brass Enrsemble, 11 Ekim'de Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Yine aynı gün Anadolu Üniversitesi Kapalı Spor Salonu, cazın iki ünlüsünü ağırlayacak. Önce Elvin Jones ve Jazz Machine adlı grubunun konseri var. Daha sonra ise özgün sounduyla ilgi çeken Rock, Salt &Nails adlı grup sahne alacak.

Piyanist Mehmet Okonşar'ın resitali, 13 Ekim'de Atatürk Kültür Merkezi'nde. Sanatçı resitalinde Rameau, Gershwin, Schillinger, Liszt'in eserlerinin yanısıra Piyano İçin Beş Parça adlı bestesinin dünya prömiyerini de yapacak.

Gramophone Dergisi'nin ‘‘İngiltere'nin en dinamik, en teatral, en çılgın Barok topluluğu ’’ olarak tanımladığı Red Priest'ın konseri 15 Ekim'de izlenebilecek. Concerto Köln, Anadolu Üniversitesi Yıldızlar Orkestrası, festivalin diğer konukları.

Tiyatroseverler için

İzmit Şehir Tiyatrosu, Sevdalı Bulut, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Karanlıkta Komedi ve Rüzgarla Yarışan Tay adlı çocuk oyunuyla festivalde. Festival kapsamında Nihal Koldaş yönetiminde bir atölye çalışması da düzenleniyor.

Kapanış konserini şef Nazım Rızayev yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Yıldızlar Orkestrası verecek. Solist bariton Mesut İktu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!