Eskihisar’da deniz bisikleti faciası

Güncelleme Tarihi:

Eskihisar’da deniz bisikleti faciası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2007 15:12

GEBZE’nin Eskisihar Köyü’nde, bugün saat 03.00 sıralarında yanlarına sivil bir arkadaşlarını da alarak deniz bisikletiyle gezintiye çıkan Eskihisar Jandarma Komutanı Astsubay Mustafa Doğan Köksal ile misafiri Çukurca’da görev yapan arkadaşı jandarma astsubay Muhammet Kızıltaş, deniz bisiklerinin devrilmesi sonucu boğularak öldü. Yanlarında bulunan sivil arkadaşları Barış Gürcü ise yüzerek sahile ulaşmayı başardı.

Yalova Topçular’a feribot serferlerinin de yapıldığı iskelenin yakınında bulunan Jandarma Karakolu’nun Komutanı Astsubay Mustafa Doğan Köksal, Çukurca’da görev yapan ve yanına misafir olarak gelen astsubay arkadaşı Muhammet Kızıltaş, sivil arkadaşları Barış Gürcü ile geç saatlere kadar sohbet etti. Saat 03.00 sıralarında, karakol önünde bulunan sandal çekek yerindeki deniz bisikletiyle gezintiye çıkmak isteyen iki astsubay ile sivil arkadaşları 150 metre kadar açıldı.

SANDAL ALIP GELDİ AMA BULAMADI

Ancak tıpası açık olduğu sanılan deniz bisikletinin dengesi kaybolunca üçü birden denize düştü. Çok az yüzme bilen Mustafa Doğan Köksel ile hiç yüzme bilmediği belirtilen Muhammet Kızıltaş’ın imdadına iyi yüzme bilen Barış Gürcü yetişti. Barış Gürcü, Mustafa Doğan Köksal’ı yeniden deniz bisikletinin üzerine çıkardı, Muhammet Kızıltaş’ı da kenarından tutturduktan sonra, “Ben yüzerek sahile gidip sandal alacağım’ diyerek kıyıya doğru yüzmeye başladı.
Barış Gürcü yaklaşık 10 dakika sonra sandalla deniz bisikletinin yanına geldiğinde, iki astsubayı da bulamadı. Barış Gürcü bunun üzerine sahile dönerek durumu ilgililere bildirdi.

CESETLERİ BULUNDU

Olayın duyulması üzerine denizde hemen arama çalışmaları başlatılırken, olay yerine Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Eker de geldi.

Arama çalışmaları Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Yurdaer Erkol ve Gebze İlçe Jandarma Komutanı Nedim Nerdim Selvisu gözetiminde hem denizde botlarla, hem havadan helikopterle sürdürüldü.

Saat 10.45 sıralarında Mustafa Doğan Köksal’ın, 11.45 sıralarında ise Muhammet Kızıltaş’ın cesetleri bulundu. Cesetlerin bulunduğunun duyulması üzerine, arama çalışmalarını izlemeye gelen astsubayların yakınları baygınlık geçirdi.

“ONLARI KURTARAMADIM”

Barış Gürcü verdiği ifadesinde, tüm çabasına karşın astsubay arkadaşlarını kurtaramadığını söyledi. Gürcü, olayı şöyle anlattı:
“Hepimiz iyi arkadaştık. Eskihisar’da buluşup yemek yedik. Sahilde gezip sohbet ettik. Mustafa karakolda sigarasını unutmuş. Karakola gelip sigarasını aldıktan sonra deniz bisikletini gördük. Biraz gezelim dediler. Biraz açıldıktan sonra birden deniz bisikletinin dengesi bozuldu. Üçümüz de suya düştük. Yüzme bilmedikleri için ikisini birden sahile getirmem zordu. Ben Mustafa’yı deniz bisikletinin üstüne çıkarttım. Muhammet’i de kenarından tutturarak hemen sahile yüzmeye başladım. Sandalı alıp döndüğümde ikisi de yoktu. Yetişmem lazımdı ama olmadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!