Eskiden yabancı izlerdim artık Türk filmi izliyorum

Güncelleme Tarihi:

Eskiden yabancı izlerdim artık Türk filmi izliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2009 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Çankaya Sofrası"nda ağırladığı sinemacıların, İstanbul’u dünya çapında sinema merkezi yapabilecek dev sinema platosu kurulması talebine, "çok ciddi ve yakın takipçisi olacağım" diyerek destek sözü verdi.

Haberin Devamı

Çankaya Köşkü’nde bir saat 45 dakika süren öğle yemeğine sinema sanatçıları Şener Şen, Zuhal Olcay, Lale Mansur, yönetmenler Sinan Çetin, Erden Kıral, Yücel Çakmaklı, senarist Gani Müjde ve yapımcı Türker İnanoğlu katıldı. Edinilen bilgiye göre, Gül’den, hazırlıkları süren sinemayı teşvik yasası ve korsan filmlerle mücadele konularında yardımını isteyen sinemacılar, tarihi mekanlardaki film çekimlerinde izin almada yaşanan sıkıntıları da aktardılar.

Türk sinemasının sorunlarının çözümü konusunda elinden gelen desteği vereceğini söyleyen Gül, "Evrensel düzeyde çok büyük başarılara imza atılıyor. Kalite düzeyi çok arttı, alınan başarılar da bunun göstergesi" sözleriyle Türk sinemasını övdü. Gül, "Ben de daha önce yabancı filmler izliyordum, ama artık daha çok Türk filmi izlemeye başladım" dedi.

Haberin Devamı

Yemeğe esprileriyle damgasını vuran Şener Şen, filmlerdeki sigara mozaiklemesine itiraz ederek, "Abartılıyor, bazen sanatçıların yüzü bile görülemez hale geliyor" dedi. Pirzola, soğuk balık tabağı, puf böreği, salata ve tatlının yer aldığı menüdeki pirzola çok beğenildi. İsteyenlere alkollü içki servisi de yapılan yemekle ilgili Gani Müjde, "Çok güzel bir yemekti, özellikle pirzola çok güzeldi" dedi. Müjde, Gül’ü Türk sinemasına ilgili gördüğünü belirtirken, Lale Mansur, "Cumhurbaşkanı gayet ilgili ve donanımlıydı" dedi. Zuhal Olcay da "Bizi çok güzel ağırladılar" diye konuştu. Yemeğe taksiyle gelen Şener Şen, Çankaya Köşkü’nden, Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsis edilen araçla ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!