Eski sevgilisini rehin aldı

Güncelleme Tarihi:

Eski sevgilisini rehin aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 12:29

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde bir sağlık memuru, kendisini terk etmesi nedeniyle sinirlendiği eski sevgilisini evinde silahıyla rehin aldı.

Olay, bugün saat 11.40’da Zonguldak’ın Kozlu Beldesi’nde N.Ç.'nin (23) yalnız yaşadığı evinde meydana geldi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde röntgen teknisyeni olarak çalışan Ahmet Ç.(36), 7 yıl arkadaş olduktan sonra ayrıldığı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nde hemşire olarak çalışan eski sevgilisi N.Ç.'yi önceki gün başka bir erkekle gezerken gördü.

TABANCAYLA GÖRÜNCE POLİSİ ARADI

Çığır, dün çalıştığı hastanenin önünde tartıştığı eski arkadaşı ile konuşmak için bugün evine gitti. Elinde tabancayla kapıya gelen Ahmet Ç.’yi gören N.Ç., 155 Polis İmdat’ı arayarak yardım istedi. Bu sırada Ahmet Ç., konuşmak istediğini söyleyerek N.Ç.'yi ikna ederek içeriye girdi.

“SEVİYORUM” DE SENİ BIRAKSIN

Ahmet Ç., evin kapı ve pencerelerini kapatırken, elindeki tabancayla N.Ç.’yi rehin aldı. Çevrede önlem alan polis ekipleri, Ahmet Ç.’yi ikna etmeye çalıştı. Önce Asayiş Şube Müdürü Timur Özgen, ardından da Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Bentli ve İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli kadın psikolog, cep telefonuyla aradıkları Ahmet Ç.’den N.Ç.’yi serbest bırakmasını istedi.

Mehmet Bentli, zaman zaman N.Ç. ile de telefonda görüşerek, “Ahmet’e, onu sevdiğini söyle. ‘Seni seviyorum’ de” diyerek Ahmet Ç.’yi ikna etmesini istedi.

POLİS OPERASYONA HAZIRLANIRKEN TESLİM OLDU

Mehmet Bentli, saat 13.15’de konuştuğu Ahmet Ç.’ye N.Ç.'yi serbest bırakması için 15 dakika süre verdi. Bu sürenin sonunda Ahmet Ç.’ye 5 dakika daha süre verilirken, polis de içeriye girmek için operasyon hazırlığına başladı. Mehmet Bentli, kapıda Ahmet Ç. ile konuşurken, evin etrafını saran Terörle Mücadele ve Asayiş Şube ekipleri, ellerindeki otomatik silahlarla içeriye girmek için hazır beklemeye başladı.

Saat 13.50'de Ahmet Ç., evin kapısını açarak N.Ç.’yi serbest bıraktı. Dışarıya çıkan N.Ç., yakınlarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. N.Ç., ambulansa götürülürken, Ahmet Ç. de içeriye giren polislere teslim oldu. Evden çıkarılırken eliyle yüzünü kapatmaya çalışan Ahmet Ç., polisin geniş güvenlik önlemi altında polis aracına bindirildi.

DAHA ÖNCE DE SAVCIYA ŞİKAYET ETMİŞTİ

N.Ç., sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Ahmet Ç. ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ahmet Ç.’nin genç kıza daha önce de şiddet uyguladığı, bu yüzden N.Ç.'nin, Ahmet Ç. hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ve mahkemelik oldukları belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Eski sevgilisini rehin aldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!