Eski PKK'lıdan PKK romanı

Güncelleme Tarihi:

Eski PKKlıdan PKK romanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eski PKK'lı Şerif Şener, ‘Adını Koyamadım’ adlı otobiyografik romanında, hastalıklı bir yapıya sahip Abdullah Öcalan liderliğinde PKK'nın, nasıl terör örgütüne dönüştüğünü yazdı. Şener, bir İsveç gazetesine yaptığı açıklamada, PKK'nın Suriye denetiminde bir örgüt olduğunu da belirtti

Özel koruma görevlisi olacak kadar Öcalan'ın yakınında yer almış olan Şerif Şener, Apo'nun hain ilan ettiği ve 1991'de Suriye gizli servisi tarafından öldürüldüğü söylenen PKK kurucularından Mehmet Şener'in kardeşi. Şener, 1984'ten beri İsveç'te yaşıyor.

İlk kez Dagens Nyheter Gazetesi'ne bir açıklama yapan Şerif Şener, ölüm tehdidi yüzünden 14 yıldan beri gizli yaşadığını, ancak Kürt halkına zarar verdiği için PKK'nın gerçek yüzünü göstermek amacıyla, Suriye ve Bekaa Vadisi'nde tanık olduğu olaylardan roman yazdığını belirtti.

Şener, PKK'nın Suriye Gizli Servisi'nin emrinde çalışan bir örgüt olduğunu söyleyerek, ‘‘Hafız Esad, zamanı geldiğinde Kürtleri de vurmuştur’’ dedi. Henüz piyasaya çıkmayan ancak kısa bir bölümü ‘Dagens Nyheter’ gazetesinde yayınlanan romanda, Bekaa Vadisi'nde bir mağarada örgüt üyelerine nasıl işkence yapıldığı anlatılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!