Eski MİT görevlisi Yılmaz’a Ergenekon’dan beraat

Güncelleme Tarihi:

Eski MİT görevlisi Yılmaz’a Ergenekon’dan beraat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 12:32

Ergenekon davası ile birleştirilen İrtica ile Mücadele Eylem Planı iddianamesinin firari sanığı İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu eski Başkanı Bedrettin Dalan’ı operasyonlardan önce ikaz ederek kaçmasını söylediği iddia edilen eski MİT görevlisi Özel Yılmaz, örgüte yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada delil yetersizliğinden beraat etti.

Haberin Devamı

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Özel yetkili ve TMK’nın 10’uncu maddesi ile yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından İstanbul 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne devredilen davanın duruşmasına 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Özel Yılmaz katıldı.
Davanın görüldüğü İstanbul 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sadık Özcan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılması üzerine dosyanın bu mahkemeye devredildiğini ve sanığın daha önce savunmasının alındığını hatırlattı.

SAVCI BERAATİNİ İSTEDİ

Davaya ilişkin görüşünü açıklayan duruşma savcısı Mehmet Murat Dalkuş, Özel’in mahkumiyetine yeterli, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini belirterek beraatine karar verilmesini talep etti.
Son savunması sorulan Özel Yılmaz da savcının görüşüne katıldığını belirterek beraatine karar verilmesini istedi.

Haberin Devamı

“YETERLİ DELİL YOK”

Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçu işlediğine dair savunmasının aksine şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını belirterek Özel Yılmaz’ın beraatine karar verdi.

BAŞBAKAN YARGILANMASINA İZİN VERMİŞTİ

Ergenekon davası ile birleştirilen İrtica ile Mücadele Eylem Planı iddianamesinin firari sanığı İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu eski Başkanı Bedrettin Dalan’ı operasyonlardan önce ikaz ederek kaçmasını söylediği iddia edilen eski MİT görevlisi Özel Yılmaz hakkında “Örgüte yardım ve yataklık yapmak'”suçundan 7,5 yılandan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nda değişiklik üzerine Ergenekon davasının 22 Mart 2012'de yapılan duruşmasında, eski MİT görevlisi Özel Yılmaz hakkındaki yargılama, Başbakanlıktan izin alınması için durdurulmuştu.

Başbakanlığın yargılama izni vermesinin ardından Yılmaz’ın yargılanmasına devam edilmişti. Mahkeme Yılmaz’ın dosyasını Ergenekon ana davası ile birleştirmeyerek ayrı bir dava olarak yürütmeye karar vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!