Eski kocanın kartı ağır cezalık etti

Güncelleme Tarihi:

Eski kocanın kartı ağır cezalık etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2001 02:02

Boşandığı eşinin kredi kartıyla alışveriş yapıp sonra da parayı ödeyen resim öğretmeni hakkında dava açıldı. ‘Nitelikli zimmet’le suçlanan öğretmen ‘ben dolandırıcı değilim’ dedi.

İzmir Urla'da ilköğretim okulunda resim öğretmenliği yapan Demet Coşkun (24), bir yıl önce boşandığı eşi Yoldaş Ceylan'ın (26) kredi kartını izinsiz kullanıp 400 milyon liralık alışveriş yapınca kendini adliyede buldu. İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘nitelikli zimmet’ suçlamasıyla hakkında dava açılan Coşkun 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. DSİ'de sayman olarak çalışan ve dünkü duruşmaya katılmayan Yoldaş Ceylan, önceki duruşmada verdiği ifadede şöyle demişti: ‘‘3 yıl evli kaldık. Geçen yıl kasım ayında boşanıp askere gittim. Bankadan kredi kartı almış ancak hiç kullanmamıştım. Ben askerdeyken eski eşim bu kartla alışveriş yapmış. Ödeme yapılmadığı için çalıştığım işyerim aranmış. Daha sonra parayı bankaya yatırmışlar ancak kartı rızam dışında kullandığı için kendisinden şikáyetçiyim.’’

Kullanabilirsin demiş

Resim öğretmeni Demet Coşkun ise Yoldaş Ceylan ile anlaşarak boşandıklarını söyledi. Coşkun, ‘‘Eşyaların bölüşülmesi sırasında Yoldaş, mali durumumun da iyi olmadığını bildiği için ailesinin bilgisi dışında kartını kullanabileceğimi söyledi. Ben de kartla parfüm ve giysi aldım. Daha sonra borcumu bankaya yatırdım. Alışveriş sırasında kendi kimlik ve adresimi vermeyip eski eşimin imzasını taklit ettim. Dolandırıcı değilim’’ dedi. Duruşma ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!