Eski kadın bakanı kaçırıp öldürdüler

Güncelleme Tarihi:

Eski kadın bakanı kaçırıp öldürdüler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2001 01:46

Kolombiya'da, çok sevilen eski bir kadın bakan, aşırı solcu gerillalar tarafından kaçırıldı. Gerillalar, yorgunluktan yürüyemez hale gelen bakanı öldürdüler.

Kolombiya'yı yasa boğan olay, şöyle gelişti: Valledupar Emniyet Müdürü Edgardo Maya'nın eşi eski kültür bakanı 62 yaşındaki Consuelo Araujo ve 20 kişi, yönetime karşı 17 yıldır silahlı mücadele veren aşırı solcu Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri ‘‘FARC’’ gerillaları tarafından 24 Eylül'de kaçırılarak rehin alındı.

6 gün yürütüldü

Gerillalar, Bayan Araujo ve diğer rehinlerle birlikte, güvenlik güçlerinin takibinden kurtulabilmek için bölgenin dağlarında 6 gün boyunca dolaştılar. Hasta olan Araujo, önceki gün, gerillalara artık adım atacak hali kalmadığını ve daha fazla yürüyemeyeceğini belirterek yere yığıldı.

İnfaz ettiler

Tüm zorlamalara karşın yürümeyi reddeden Araujo'yu, gerillalar vurarak öldürdü. Araujo'nun cesedi, Sierra Nevada Dağı'nda 2800 metre yükseklikte bulundu. Bayan Araujo'nun ölümü, Kolombiyalılar arasında infial yarattı. Valledupar kenti sakinleri gözyaşları içinde, ellerindeki mumlarla sokakları doldururken, ‘‘tüm güzellikleri ve aydınları öldürüyorlar’’ dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!