Eski başbakanın kız kardeşi seçimlerde zafere yakın

Güncelleme Tarihi:

Eski başbakanın kız kardeşi seçimlerde zafere yakın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 11:46

Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva, nihai seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından hezimete uğradığını kabul etti.

Başbakan, muhalefet partisi Puea Thai'yi hükümeti kurmaya davet ettiği açıklamasında, “Netice açık: Puea Thai seçimi kazandı, Demokratlar kaybetti”dedi ve son yıllardaki şiddet olaylarının ardından ülkede birlik ve uzlaşı görmek istediğini kaydetti.

 

Kansız bir darbeyle iktidardan uzaklaştırılan eski başbakan ThaksinŞinavatra'nın kız kardeşi Yingluck Shinawatra da zafer konuşmasında, halkınkendisine bir şans verdiğini ifade etti.

 

44 yaşındaki Yingluck, “Halk bana bir şans verdi. Halkım için çok çalışacağım” dedi.

 

Yingluck, Tayland'ın ilk kadın başbakanı olacak.

 

Bu arada yetkililer, oyların yüzde 80'inin sayıldığını, Yingluck'un partisinin hükümeti oluşturmak için gereken 251 sandalyeye şimdiden ulaştığını belirtti.

Haberin Devamı

 

DÖNÜŞ İÇİN DOĞRU ZAMANI BEKLEYECEĞİM

Kız kardeşinin liderliğinde bulunan ve kendisinin de desteklediği partinin, bugün yapılan genel seçimde ezici zafer kazanması üzerine açıklama yapan Tayland'ın yurt dışında yaşayan eski başbakanı Thaksin Shinawatra, ülkesine dönmek için doğru zamanı bekleyeceğini söyledi.

 

Puea Thai partisinin lideri, kardeşi Yingluck Shinawatra'yı seçim zaferinden ötürü arayarak kutlayan Thaksin, yaptığı açıklamada, "Tayland'a dönmek istiyorum, ancak doğru zaman için bekleyeceğim" dedi.

 

Hakkında açılan yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle 2006'daki darbeden beri Dubai'de yaşayan Thaksin, bu soruşturmaların siyasi amaçlı olduğunu öne sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!