Eski bakanın kızının evinden hırsızlık yapana 8 yıl

Güncelleme Tarihi:

Eski bakanın kızının evinden hırsızlık yapana 8 yıl
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 15:39

Eski bakanlardan Vural Arıkan'ın kızı Arzu Erkal'ın Şişli'deki evinden gasp yaptıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanık, 8 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fatih Çelenk ve Nihal Çelenk katıldı.
Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan Nihal Çelenk, bu suçu işlemeyi kesinlikle düşünmediğini kaydederek, şunları söyledi:

“Benim hayattaki en büyük hatam Fatih Çelenk ile evliliğimdi. 13 yıldır ondan çektiklerimin yanında bu olay solda sıfır kalır. 16 yaşındayken beni hamile bıraktı ve yalnız bırakıp gitti. O zaman da yanımda değildi, şimdi de yanımda değil. Cezaevine girerek ondan kurtuldum. Daha önce çalıştığım bir evden beni tartışarak çıkardı. Beni Bostancı sahilinden denize atacaktı. Başına çantayla vurdum, yere düştü, bayıldı. Öldüğünü sandım. Böyle olaylar da yaşadık. Ben sizin karşınıza cinayet işlemiş olarak da çıkabilirdim. Bu olayın en hayırlı tarafı, Fatih Çelenk ile ilişkimi bitirmiş olmamdır. Vereceğiniz cezaya razıyım.”

Hata yaptığını ve pişman olduğunu söyleyen Fatih Çelenk ise ”Yüce adaletinize sığınıyorum” dedi.

Fatih Çelenk'in avukatı Ahmet Ekinci de müvekkilinin sabıkasız olduğunu, iyi bir eğitim aldığını ifade ederek, bir hata yaptığını ve bundan pişmanlık duyduğunu söyledi.
Müvekkilinin alınan eşyayı kargoyla sahiplerine gönderdiğini belirten Ekinci, daha sonra da teslim olduğunu anlattı.
Olayda silah kullanılmadığını kaydeden Ekinci, müvekkili hakkında yasadaki indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti.

-KARAR-

Sanıkları yeni TCK'nın 149. maddesi uyarınca “yağma” suçundan önce 10'ar yıl hapis cezasına çarptıran Mahkeme Heyeti, duruşmalardaki iyi hallerini göz önüne alarak bu cezalarını 8 yıl 4'er ay hapse çevirdi.
Fatih ve Nihal Çelenk'i “konut dokunulmazlığını ihlal etmek” suçundan da 5'er ay hapis cezasına mahkum eden mahkeme, tutukluluk hallerinin de devamına karar verdi.
Sanıklar hakkındaki dava, 13 Ocak 2005 tarihinde Arzu ve Osman Erkal'ın Şişli'deki evlerine, hizmetçiyi gaz tabancasıyla etkisiz hale getirerek girip para ve ziynet eşyası ile bir vizon kürkü aldıkları iddiasıyla açılmıştı.
(FND-CUM-ER-SÇ)

15:11 17/03/06
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!