Eşinizin başbakanlığına Bill ve ben çok sevindik

Güncelleme Tarihi:

Eşinizin başbakanlığına Bill ve ben çok sevindik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beyaz Saray'ın önceki günkü konuğu yalnızca Başbakan Mesut Yılmaz değildi. Beyaz Saray, Yılmaz'ın Başkan Clinton'la görüsmesinden kısa bir süre sonra, bu kez de Hillary Clinton ile Berna Yılmaz arasındaki görüşmeye sahne oldu. Yaklaşık 45 dakika süren bu görüşmeye katılan diğer iki Türk kadını Devlet Bakanı Cavit Kavak'ın eşi Neşe Kavak ve Başbakan'ın Özel Kalem Müdiresi Sema Erdem oldu.

YAVUZ'A DESTEK

Hillary Clinton görüşmeden önce Berna Yılmaz'a Noel ağaçlarıyla süslenmiş olan Beyaz Saray'ı gezdirdi. Bunu, sıcak ve samimi bir ortamda geçen çay faslı izledi. Görüşmenin büyük bir bölümü Berna Yılmaz'ın yürüttüğü hayır faaliyetlerini konu aldı. Ardından çocukların durumu konu edildi. Her iki ailenin de paylaştıkları ortak bir nokta vardı. Çocuklar üniversiteye başladıkları için evden uzaktaydılar. Berna Yılmaz, Clintonlar'ın California'da okuyan kızı Chelsea'yı, Hillary Clinton da Yılmazlar'ın Washington'da okuyan oğlu Yavuz'u sordu. Hillary Clinton, ‘‘Oğlunuzun buradaki George Town Üniversitesi'ni kazanmasına çok sevindik. Bir sıkıntısı olursa kendisine yardımcı olmak isteriz’’ dedi.

GÜVENLİK SIKINTISI

Ve bir diğer konu: Başkan eşi olmanın güçlükleri... Hillary Clinton, eşinin çok çalıştığını ve akşamları Beyaz Saray'ın konut bölümüne geç geldiğini anlattı. Berna Yılmaz ise güvenlik faktörünün insan hayatına getirdiği kısıtlamalardan yakındı, ‘‘Bugün hava çok güzeldi ve dışarıda yürüyüşe çıkmak istedim. Ancak gizli servis bunun emniyetli olmayacağını söyleyerek beni vazgeçirdi. Washington'da en çok arzuladığım oğlumun arabasına binip, o arabayı kullanırken yanında oturmaktı. Ama insan bunu bile yapamıyor’’ dedi.

Konuşma bir ara Hillary Clinton ve kızı Chalsea'nın 1996 Nisan ayında Türkiye'ye yaptıkları ziyarete kaydı. O tarihte de Başbakan Mesut Yılmaz'dı. Yılmaz Ailesi Hillary Clinton için Başbakanlık konutunda bir davet vermişti. Hillary Clinton kendilerine gösterilen konukseverliğe teşekkür etti.

YİNE GÖRÜŞELİM

Ve gündem siyasete geldi. Hillary Clinton, ‘‘Bill ve ben eşinizin yeniden Başbakan olmasına çok sevindik’’ dedi. Berna Yılmaz, Hillary Clinton'ın bu sözlerine teşekkür etti.

Berna Hanım, görüşmeden sonra, ‘‘Hillary Clinton'ın Türkiye'yi çok yakından izlediği anlaşılıyor. Mesut'un görüşmelerinin çok iyi geçtiğini duyduğunu söyledi’’ dedi. Görüşmenin sonunda Hillary Clinton, Berna Yılmaz'a, ‘‘Bir daha Washington'a gelirseniz haberim olsun. Yine bir araya gelmeyi arzularım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!