Eşinin okul vasiyeti için 350 bin lira bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Eşinin okul vasiyeti için 350 bin lira bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 14:10

Zonguldak'ın Devrek İlçesi’nde yaşayan 74 yaşındaki Sevim Ekin, 8 ay önce ölen eşi Muharrem Ekin’in vasiyeti üzerine okul yapılması için valiliğe 350 bin lira bağışladı.

Haberin Devamı

Devrek İlçesi’nde marangozluk yapan esnaf Muharrem Ekin, 3 yıl önce Devrek Anadolu Lisesi’nin 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunu yaptırdı. Çocukları olmayan Muharrem Ekin, eşi Sevim Ekin’e öldükten sonra da biriktirdikleri parayla hayır işi yapmasını vasiyet etti. 8 ay önce yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Muharrem Ekin’in bu isteğini yerine getirmek isteyen Sevim Ekin, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile görüşerek okul yaptırmak istediğini söyledi. Yapılan araştırma sonrası Devrek Mesleki ve Teknik Eğitim Okulu’nda yeni açılacak bölümlerin ihtiyacı olan atölye binasının yapılması kararlaştırıldı.

Muharrem Ekin’in isminin verileceği 800 metrekarelik tek katlı atölyenin protokolü bugün Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile Sevim Ekin arasında imzalandı. Eşinin marangozluk işiyle uğraşarak birikim yaptığını anlatan Sevim Ekin, "Hayırlı olsun. Allah bu tür hayırlı işleri daim etsin. Eşim de çok istiyordu, hayırlı olur inşallah. Bu hayır işlerine çok düşkündü. Onun vasiyetini yerine getirmekten mutluyum" dedi.

Vali Erol Ayyıldız da yapılan hayırseverliğin örnek olmasını dileyerek, aynı okula ait diğer atölyeye de Sevim Ekin’in isminin verileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!