Eşinin kulağını kesti, ‘Basın abartıyor' dedi

Güncelleme Tarihi:

Eşinin kulağını kesti, ‘Basın abartıyor dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2010 11:32

Van'da eşi Sıdıka Platin'i kulağını keserek yaraladıktan sonra kaçtığı Rize'de sahte kimlikle yakalanan Faruk Platin, adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Van'ın Saray İlçesi'ne bağlı Kapıköy'de 25 Eylül 2009 tarihinde jandarma ekipleri ihbar üzerine gittikleri evde Sıdıka Platin, eşi tarafından dövülmüş ve kulağı kesilmiş halde bulundu. 3 çocuk annesi kadın, tedavisinin ardından koruma altına alınırken eşi Faruk Platin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadın, 2 ay koruma altında tutulduktan sonra kendi isteği ile eşine döndü. Geçen 15 Temmuz'da yeniden eşinin şiddetine maruz kalan ve 100'üncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Sıdıka Platin için 29 Temmuz'da Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın talimatıyla Kürtçe bilen kadın psikolog görevlendirildi, eşi Faruk Platin ise olayın ardından kayıplara karıştı.

Rize'nin Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dün yaptığı yol denetimi sırasında üzerinde sahte kimlikle yakalanan Faruk Platin, geceyi nezarette geçirdi. Platin, sabah doktor kontrolü ardından Pazar Adliyesi'ne sevk edildi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Platin, polislere “Ben ne yaptım ki? Kulak da kesmedim. Basın olayı abartıyor” dediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!